«

»

Pescuit la feeder în septembrie pe Balta Albastră (Slagian Peiovici, nov 2013)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (17 votes cast)

    In 21 septembrie am fost invitat de către viitorul meu cumnat, Alin, să sărbătorim ziua lui de naştere printr-o partidă de pescuit. A ales Balta Albastră din localitatea Vladimirescu în judeţul Arad, o baltă pe care a pescuit toată vara dar şi în trecut cu succes.

Balta Albastra

    Amândoi suntem începători în pescuitul la feeder dar practic am devenit dependenţi (nu din aceia cu degorjor legat la gât, dar tot dependenţi). Eu am pescuit prima dată la feeder prin august 2012 dar mai serios abia din primăvara asta şi el cam la fel, dar putem să spunem că am acumulat ceva experienţă anul acesta după foarte multe zile petrecute pe malul apei.

    Am avut amândoi de departe cel mai bun an din punct de vedere al pescuitului cu nenumărate capturi, majoritatea datorate celor de la Preston Innovations si a filmuletelor lor foarte explicite dar şi datorită unor pescari pasionaţi ca Adrian Bădescu şi Lucian Fiat care împărtăşesc întotdeauna din experienţa lor. Nadele si micropeletele de la Sonubaits au făcut legea anul acesta pe toate belţile pe care le-am folosit pentru pescuitul crapului la feeder, în special gama de Krill.

    Balta Albastră e o baltă cu apă destul de limpede, adâncimi mici şi piatră pe fund, o populaţie acceptabilă de peşte cu foarte mulţi amuri şi fitofagi între 0.5 şi 2 kg dar si exemplare mari de crap 7-10 kg.

    Zilele premergătoare partidei noastre de pescuit au fost foarte schimbătoare din punct de vedere al vremii aşa că eu sincer nu mi-am făcut speranţe prea mari. Presiunea atmosferică era foarte mare, peştii erau în mare parte la suprafaţa apei.

    Am ales să folosesc pentru această partidă două lansete de feeder, una pentru pescuit la distanţă unde am înţeles că era apa mai mare şi unde se vedea mişcare multă şi cu cealaltă am ales să pescuiesc la aproximativ 20 de metri de mal.

    Pentru pescuitul la 20 de metri am ales lanseta Korum CS Series Feeder de 3.05 m, o mulinetă Spro Blue Arc 9400M echipată cu fir Preston Reflo Power Max de 0.20. Ca montură am ales să folosesc un Method Feeder de la Preston, varianta mică, cârlige C1 de la Preston fără barbetă, mărimea  14 legate cu fir de 0.19. Am ales să merg pe nada Sonubaits 50:50 Method and Paste.

    Pentru pescuitul la distanţă mare, peste 60 m, am ales lanseta Preston Competition Feeder de 3.60 m, o lansetă cu inele mai mari şi rezervă de putere mai mare care-mi permiteau sa lansez la distanţa aceea cu uşurinţă. Mulineta pe care am folosit-o a fost Okuma Trio BF40, echipată cu fir Preston Reflo Power Max de 0.23. Aici am ales să merg pe micropelete de la Sonubaits de Krill de 2 mm şi având în vedere distanţa la care pescuiam m-am gandit ca cel mai sigur ar fi să merg pe Preston Pellet Feeder mare si aceleasi carlige C1 de la Preston tot de mărimea 14.

preston pellet feeder krill

    De dimineaţă lucrurile nu au stat prea roz, de la 8 până la 11 n-am avut absolut nicio activitate deşi am reuşit să localizăm peştii cantonaţi aproape de malul celălalt în zona cu apa cea mai adâncă. Se vedea că e apa scăzută foarte mult.

    Din fericire după o ploaie ca de vară cu descărcari electrice şi tot tacâmul lucrurile au început să se schimbe.

ploaie

    Am avut parte şi de primul run, unul foarte violent în care peştele a luat-o spre malul din dreapta mea şi a fost de neoprit, dezgăţându-se până la urmă. Asta este, încarc pellet feeder-ul şi arunc din nou. Nu trece mult timp şi mă aflu din nou în drill. De data aceasta se simte clar că este un peşte mult mai mic şi nu am nicio problemă în a-l aduce în siguranţă pe mal. E un crap comun de aproximativ 3.5 kg, frumos şi sănătos. Se poate! Îl eliberez şi mă pregătesc pentru următorul.

pescuit la feeder crap pe lac

    La scurt timp Alin aduce si el pe mal un crăpcean de aproximativ 1.5 kg. Urmează apoi o perioadă mai lungă de distracţie cu mulţi amuri, nici unul mai mare de 1.5-2 kg dar foarte bătăioşi.

pescuit la feeder crap pe lac

    Printre acei amuri s-a strecurat şi captura zilei, un frumos crap oglindă de 9.4 kg, prins la Oozing Boilies de Krill de la Sonubaits, ca de altfel majoritatea peştilor. A fost un drill frumos, de aproximativ 25 de minute, de departe cel mai frumos din viaţa mea. Mai prinsesem în primăvară un crap de 9.5 kg cu scule de crap, dar cele două experienţe nici nu se pot compara. A filmat Alin finalul drillului; apasati mai jos.

pescuit la feeder balta albastraq

cosulet cargile preston korum quick stop

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastrapescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

    Au urmat apoi şi momentele de glorie ale lui Alin care a pus pe salteaua de primire încă două oglinzi frumoase de 8 kg. Am reuşit să filmez un drill aproape de la început:

    El a pescuit cu Method Feeder Large de la Preston pe una din lansete şi cu Pellet Feeder Large de la Preston pe cealaltă, aceleaşi cârlige C1 de la Preston mărimea 14 şi ca nadă a folosit micropelete de Krill de la Sonubaits amestecate cu micropelete de la Dynamite Baits – XL Carp Pellet de 2 mm şi nadă Krill Supercrush. A prins câte un crap mare cu ambele lansete. La Method Feeder l-a prins folosind ca momeală Pelete Sonubaits Semi-Buoyant Band’um de căpşuni iar la Pellet Feeder a folosit Pelete de 8 mm Pellet O’s de la Sonubaits de Krill.

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

pescuit la feeder balta albastra

    Am mai prins câţiva amuri mici între timp, dar nimic spectaculos. A fost o partidă foarte reuşită pentru noi şi încă o dovadă a eficacităţii inovaţiilor de la Preston.

    Slagian Peiovici

    Afla aici ce a reusit nadele sonubaits in anul 2013: http://www.pescuitlafeeder.ro/sonubaits

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (17 votes cast)
Pescuit la feeder în septembrie pe Balta Albastră (Slagian Peiovici, nov 2013), 4.5 out of 5 based on 17 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>