«

»

Convertirea unui prieten la feeder (Claudiu Everaldo, august 2014)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (9 votes cast)

    Salutare dragi prieteni. O sa va povestesc despre o partida de pescuit la feeder desfasurata la inceputul lunii februarie 2014 in care am reusit sa convertesc un prieten din trei sa inceapa si el pescuitul la feeder. Pe 01.02.2014, la o zi dupa ce se terminase codul portocaliu de vijelii si ninsori, am mers impreuna cu trei prieteni la canalul de apa calda de la Cernavoda, cei trei fiind decisi sa dea la rapitor pe peste viu, aceasta iesire fiind de altfel prima.

pescuit feeder iarna concurs articole

    Cand am ajuns la apa calda am lasat masina langa drumul principal deoarece nu am putut sa o lasam langa apa, mergand prin zapada de 60cm vreo 500m pana am ajuns la malul apei. Prietenii mei s-au dus spre varsarea canalului la cca 100m de mine. Dupa ce m-am chinuit putin pana mi-am facut loc in zapada pentru a-mi aseza scaunul si celelalte acareturi, am trecut la pregatirea nadei constand dintr-o punga de Benzar Special Feeder http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/nade/160-nada-benzar-mix-special-feeder-1kg.html si o punga de Benzar Special Concurs http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/nade/163-nada-benzar-mix-special-concurs-1kg.html la  care am adaugat o mana de micropelete Sonubaits F1 de 2mm http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/pelete/1290-sonubaits-f1-pellet-feed-2mm-7668224802720.html, jumatate de pumn de viermi opariti si vreo 100 gr. de boabe de porumb iar la final am condimentat cu aditiv praf Sonubaits F1 http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/aditivi-praf/1297-sonubaits-flavour-shakers-f1.html. Viermii de carlig au fost si ei aditivati cu aditiv praf F1.

pescuit feeder iarna concurs articole nada

pescuit feeder nada pe rau

Lansetele folosite au fost un Maver Powerlite de 2,7m http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/search?search_query=Maver+Powerlite&submit_search=Search si o lanseta Trabucco de 3m. Pe lanseta Maver am folosit o mulineta Shimano Exage 2500 http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/search?search_query=Shimano+Exage&submit_search=Search fiind echipata cu fir principal Trabucco Match Sinking de 0,18mm http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/search?search_query=Trabucco+Match+Sinking la care am pus un cosulet Preston Open End Feeder de 60gr http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/search?search_query=Preston+Open+End+Feeder iar ca struna am folosit un fir Preston Reflo Power de 0,13mm http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/monofilament-role-mici/692-fir-preston-reflo-power.html, carligul fiind un Preston PR344 http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/cu-ban/694-preston-competition-hooks-344.html de marimea 10.

lansete pescuit la feeder iarna

lansete pescuit la feeder iarna

pescuit la feeder

Lanseta Trabucco era echipata cu o mulineta si un fir de 0,20 mm, ambele Trabucco, pe care am pus un method feeder Preston de 45 gr http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/elasticated+method+feeder+preston, cel prevazut cu elastic iar ca struna am folosit un fir Preston Reflo Power de 0,15 mm  http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/monofilament-role-mici/692-fir-preston-reflo-power.html prevazut cu un carlig Preston PR39 marimea 10 http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/cu-ochet/299-carlige-preston-pr39.html la care asezam pe firul de par un cubulet de mamaliga sau una-doua boabe de porumb, poate-poate intra vreun mustacios sau un caras mai rasarit.

pescuit feeder viermi in carlig

pescuit feeder preston

Dupa ce am nadit cu cateva cosulete, am inceput practic pescuitul pe la ora 8, la lanseta cu cosulet folosind viermi iar la method patratica si porumb pe fir de par. Cele mai multe rezultate le-am avut la viermi unde puneam cate 5-6 viermi pe carlig ca sa evit pestele mic iar la method am prins un singur caras. Am prins numai carasi undeva pe la 400-500 gr bucata avand si unul la kilogram dar cand sa-l bag in minciog i-a iesit carligul din gura. In total am avut 8 kg de caras. Pe la ora 15 cand au venit prietenii de la rapitor, unul prinzand o singura marlita si au vazut cat am prins au ramas mirati reusind dupa aceasta partida sa atrag unul din ei in mreaja pescuitului la feeder.

pescuit la feeder captura carasi

pescuit la feeder captura carasi

Una peste alta, avand si o vreme frumoasa fara vant si cu plus la grade, consider ca am aut o partida reusita. Numai bine va urez si fire intinse in continuare!

Claudiu Everaldo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (9 votes cast)
Convertirea unui prieten la feeder (Claudiu Everaldo, august 2014), 4.1 out of 5 based on 9 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

2 comments

 1. Costel

  pai si unde e convertirea ? vad ca scri aci despre partida ta :)) nicicum despre cum ai invatat pe cineva sa pescuiasca la feeder , caruia i-a placut si care a trecut la acest stil .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. claudiu

  Păi văd că ai răspuns singur la întrebarea ta.Am atras un pescar care pescuia la alte stiluri să-l iniţiez în pescuitul la feeder…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>