Prima mea experienta la pescuit a fost acum ceva mult timp, cand in timpul vacantelor la bunici, imi petreceam cam 4-5 zile pe saptamana la pescuit pe baltile din sat. Pescuiam simplu, bete din trestia din curte, fir si ace de pe la varu din trusa, luate atunci cand nu era atent, si pluta facuta din varful cocenilor de porumb. Pescuiam la cocolos de mamaliga si la boaba naturala de porumb, si prindeam de la caras palmas la ciortanica.
Dupa ce am crescut si am inceput sa merg tot mai rar la bunici, s a cam si terminat cu pescuitul, pana acum ceva timp, cand am descoperit pescuitul la feeder. Pot spune ca acest stil m-a facut sa mi redescopar o pasiune, neglijata de mult timp.
Cam atat despre pescarul de ieri, sa povestim un pic despre pescarul de acum si ultima mea partida la feeder.
Prima data m-am informat, ceea ce recomand tuturor. Am citit toate articolele de pe http://www.pescuitlafeeder.ro/, iar clipurile postate de Lucian au fost pentru mine un mare ajutor, am invatat cum sa fac monturi, cum sa leg carlige, mai ales ca pescuitul la feeder parea mult mai complicat fata de pescuitul asa cum il practicasem eu in copilarie.
Dupa ce am invatat eu cat de cat cu ce se mananca pescuitul la feeder am trecut la practica. Mi am achizitionat lansetele: Maver Genesis Black Ice 85 gr http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/lansete-feeder/90-maver-genesis-black-ice-3-sec-360m-85gr–5051901027615.html si un Maver Extreme 130 gr. http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/lansete-feeder/94-maver-black-ice-xtreme-360m-130gr.html si le am echipat cu Shimano Exage 3000 SFD http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/mulinete-feeder/2091-mulineta-shimano-exage-3000-sfd-022255178518.html si o mulineta mai robusta cu baitrunner.
Acum ca aveam tot ce imi trebuie am mers pe o balta langa Bucuresti, cu un prieten pescar, insa pescar de crap. La prima vedere, cand a vazut el betele, a cam inceput sa rada si era destul de sceptic la metoda pe care eu vroiam sa o abordez.
Ce poate fi mai frumos decat un rasarit pe balta?
Echipamentul meu
Ca si nada am folosit Sonubaits Krill http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/nade/1157-sonubaits-supercrush-krill-2kg-7668224803413.html, in care am adaugat peletele de krill de 2 mm http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/pelete/2846-krill-pellets-2mm.html pe care le am umectat cam 1 minut si jumatate dupa care le am amestecat cu nada de krill pregatita in prealabil. Pe firul de par am folosit tot din gama Sonubaits Krill peletele de 8 mm http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/momeala-carlig/1719-sonubaits-pellet-os-krill-8mm-12mm.html method boilies http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/momeala-carlig/2318-sonubaits-method-boilies-krill-8mm-10mm-.html, precum si porumb dulce.
Ca sa activez mai repede peletele de 8mm le am tinut un pic in aditivul Krill de la Sonu http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/arome/1204-sonubaits-supercrush-krill-liquid-flavours-7668224803390.html.

Cum pestele tinta era crapul am folosit method urile de la ESP marimea L http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/method-feeder/1636-esp-mega-method-feeder-large.html pentru a putea transporta mai multa nada, stiind ca pestele vizat consuma cantitati mari de nada iar pescarii de langa mine, crapari, foloseau navomodelele si transportau cantitati mari de nada, deci concurenta era serioasa in jur, iar eu trebuia sa ma asigur ca ofer ceva mai bun fata de ei.
Methodul incarcat cu nada si gata de lansare
Am pescuit la o distanta de aproximativ 30-40 de metrii, malul era inalt iar apa era destul de mare in fata noastra..
Am clipsat firul, desi imi era cam frica sa nu l rup, insa varfurile au amortizat foarte bine greutatea methodului, neavand probleme, si astfel am reusit sa fac un pat de nada.
A venit si prima trasatura, foarte brutala, mai ales ca foloseam monturi cu autointepare, iar pestii erau destul de bataiosi. Nu am avut capturi record, insa ca si prezentari am avut mult mai multe, fata de cei de langa mine. Cred ca hrana proteica si calitativa a fost principalul motiv. E o vorba, decat mult si prost mai bine mai putin si bun. Drilul cu un peste cu o lanseta de feeder este clar mult mai frumos si palpitant decat cu o lanseta de crap, simti altfel pestele, te lupti cu el, ce sa mai, sunt virusat, sunt irecuperabil, bolnav de pescuit la feeder. Cert este ca daca la inceput prietenul meu era neincrezator, acum deja se gandeste sa isi vanda betele si sa treaca la feeder :)
Cateva capturi
Cum orice povestioara are si un sfarsit, pot spune ca pana acum, a fost cea mai frumoasa partida si cu siguranta vor urma altele si mai frumoase.
Fir intins tuturor, la cat mai multe capturi si multumesc pentru atentia acordata acestui articol!
Alexandru Atodiresei
Eu... pescarul de ieri, pescarul de acum (Alexandru Atodiresei, august 2014),
2 comments
lucian
26 august 2014 în 12:49 am (UTC 3) Link to this comment
Salutare si felicitari atat pt sedinta de pescuit cat si pt. articol. Parca am vorbit eu…Tot ceea ce stiu, stiu datorita lui Lucian Fiat si a clipurilor si a articolelor scrise de el atat de explicit si atat de bine realizate. Si eu am prieteni pescari care cand merg la pescuit, planteaza pur si simplu pe o suprafata de 40 m, o sumedenie de prajini pe care ei le numesc lansete, pentru ca mai apoi sa se mire cum dracu fac eu ca prind peste langa el cand folosesc numai 2 „bete” si uneori chiar 1 feeder amarat.
Felicitari inca odata. Fir intins!
alex atodiresei
26 august 2014 în 8:31 pm (UTC 3) Link to this comment
Multumesc! Fir intins si la cat mai multe capturi!