«

»

Pescuit la feeder, vara pe Dunare… (Dodenciu Adrian, august 2014)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)

     Salutare tuturor pescarilor, dar în mod special feederiştilor.

     În următoarele câteva rânduri am să vă povestesc şi eu o partidă de pescuit la Dunăre făcută împreună cu încă trei prieteni în cursul lunii iulie.

     Într-o zi de iulie eram cu caţiva prieteni la o cafea pe terasa unui bar, unde discutam fireşte despre pescuit, iar la un moment dat eu am propus să facem o partidă de pescuit la Dunăre in zona Caraş Severin – Mehedinţi. Zis şi făcut, aşa ca într-o dimineaţă de marţi ne-am întâlnit din nou la o cafea, bineînţeles cu toate bagajele pregătite, iar după ce am terminat cafeaua am hotărât să mergem totuşi pe zona Dubova – Şviniţa la crap si caras.

     Am plecat două maşini pe ruta Caransebes-Orşova şi ne-am oprit în zona Dubovei unde am ajuns în jurul orei 10:00 am găsit un loc destul de bun cu un mal nu prea înalt, în partea stângă cum vedea-i Dunărea erau ceva ierburi iar in partea dreaptă Dunărea era curată, lucru ce m-a determinat să îmi montez două feedere şi să le lansez în zona cu ierburi, dar nu înainte de a ne face tabăra şi anume, ne-am montat corturile şi toate cele necesare deoarece se anunţasera ploi torenţiale însoţite de furtuni.

     Ca şi echipament am folosit o lansetă http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/lansete-feeder/104-cormoran-speciland-black-feeder-390m-120gr.html, echipată cu o mulinetă www.pescuitlafeeder.ro/magazin/mulinete-feeder/47-mulineta-ryobi-applause-4000.html şi un fir de 23 de la http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/monofilament/278-fir-cralusso-match-scufundator-prestige.html, utilizând un method feeder de la http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/method-feeder/1562-preston-elasticated-flat-method-feeder-large.html, cu strună de 9 cm din fir textil şi cârlig http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/cu-ochet/913-carlige-korum-xpert-power-micro-barbed.html, cu care am pescuit la o distanţă de circa 30-35 m de mal şi o lansetă http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/lansete-feeder/35-korum-neoteric-xs-365m.html, echipată cu o mulinetă www.pescuitlafeeder.ro/magazin/mulinete-feeder/47-mulineta-ryobi-applause-4000.html şi un fir de 23 de la http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/monofilament/278-fir-cralusso-match-scufundator-prestige.html, pe care am folosit un coşuleţ de 30 gr. de la http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/cosulete/686-korum-mesh-feeder-medium.html şi o strună de 35 cm lungime, un fir de 14 mm de la http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/monofilament-role-mici/279-fir-inaintas-cralusso-prestige.html şi cârlig http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/cu-ban/694-preston-competition-hooks-344.html, pescuind la o distanţă de circa 20 -25 m de mal.

pescuit feeder dunare lansete

pescuit feeder dunare lansete

     Prietenii mei au ţinut neaparat să pescuiască la crap şi răpitor, astfel şi-au montat tot câte două lansete fiecare, avand ca momeală în cârlige râme, coropişniţe, peştisor, mămăligă şi boabe de porumb.

    Referitor la nada, eu am folosit două tipuri de nadă şi anume http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/nade/160-nada-benzar-mix-special-feeder-1kg-5999065633023.html şi http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/nade/2688-bait-tech-pro-natura-groundbait-15kg.html  combinată cu http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/nade/2671-bait-tech-mantra-groundbait-1kg.html, ambele nade le-am amestecat cu TTX, după ce a fost înmuiat în prealabil.

preston korum soundbaits

pescuit feeder nada

pescuit feeder nada

 Ţin să precizez că în jurul orei 13:00 am început să fac o nădire cu spombul http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/accesorii-pentru-nadire/2969-racheta-de-nadire-midi-spomb.html, încărcându-l cu boabe de porumb, grâu şi cânepă, după care în jurul orei 17:30 am început să pescui, dar surpriza a venit pe la ora 01:00 noaptea când a început o furtună cu ploaie torenţială şi fulgere de nu am mai văzut de când mă stiu, ploaie care nu s-a mai oprit până vineri în jurul orei 12:00, cu mici excepţii, când de altfel am şi prins atât la boabă de porumb din conservă cât şi la pelete de 8 mm de la http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin/momeala-carlig/1719-sonubaits-pellet-os-krill-8mm-12mm.html, cam 15 kg de caras cu greutăţi cuprinse între 700 – 1400 gr. din care am reţinut doar 5 bucăţi.

     De precizat mai este faptul că, capturile au fost prinse în mare parte a doua zi după furtună mai precis în ziua de miercuri, iar restul când şi când câte unul, doi până joi spre seară.

pescuit feeder dunare caras

     Vineri imediat cum ploaia s-a mai oprit si ne mai având trasături de joi seara, am decis să încheiem  acestă partidă de pescuit.

     În consecinţă a fost o ieşire destul de bună, dacă nu ar fi plouat atât de mult şi în cantităţi atât de mari, cu toate acestea pescuitul la feeder pe Dunăre este incomparabil cu pescuitul pe lacuri amenajate, iar satisfacţia capturării unui peşte pe Dunăre, oricare ar fi specia este imensă.

     Vă doresc fire zbuciumate şi o vara cum şi-o doreşte fiecare.

     Dodenciu Adrian ( jack007 )

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
Pescuit la feeder, vara pe Dunare… (Dodenciu Adrian, august 2014), 4.2 out of 5 based on 5 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

1 comment

 1. Florin

  Salut,

  privind imaginile postate de tine, acum, imi doresc sa ajung si eu in locul din imagini. Daca nu e mare deranjul scrie-mi in cateva cuvinte cum se poate ajunge in acel loc, eventual o poza de pe google earth cu locul exact unde ai fost si spune-mi te rog daca exista posibiliteatea de a ma caza in zona, sunt din Mures si as vrea sa ramana cateva zile ( un numar de telefon daca ai nu ar strica )

  Multumesc !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>