Concursuri feeder

 

 

 

Cupa Maros Mix Feeder

Cupa Maros Mix Feeder

   In primul weekend al lunii aprilie va avea loc cea de a II-a Editie a Cupei Maros Mix Feeder organizat pe Matyer-Szeged. Este totodata primul concurs din serie in care se pot strange puncte valoroase pentru Clasamentul Horgaszklub Feeder.

Concursul va avea loc in data de: 07-08.04.2012.
Antrenamentul va avea loc in data de: 06.04.2012 (este recomandat si inclus in taxa de inscriere)
Taxa de inscriere: 12.000ft (180 lei)
Inscrierile se fac pana in data de: 05.04.2012 (Joi)
Numarul maxim de participanti pe care ii poate gazdui pista este de 140 persoane.
Locatia: Pista de canotaj olimpic Matyer-Szeged
Concursul se va desfasura conform REGULAMENTULUI NATIONAL DE FEEDER
Premiile vor consta in produse valoroase oferite de firmele MAROS MIX si TUBERTINI.

Programul concursului:

 • 06.04.2012(Vineri)

Posibilitate de antrenament pe pista.(In cazul unui numar mic de participanti este recomandat ca pescarii sa ocupe fiecare al doilea stand pentru ca nadirea sa se realizeze pe cat posibil uniform)

 • 07.04.2012(Sambata)

Pana la ora 8.25(dupa ora Romaniei) fiecare concurent este obligat sa se prezinte personal pentru confirmarea inscrierii.
8.30 deschiderea evenimentului si tragerea la sorti
9.30 ocuparea standurilor
10.00 verificarea limitei la nada
11.00 inceperea mansei
15.55 semnal sonor pentru ultimele 5 minute
16.00 sfarsitul primei manse

 • 08.04.2012(Duminica)

Pana la ora 8.25(dupa ora Romaniei) inregistrare personala pentru fiecare concurent
8.30 deschiderea evenimentului si tragerea la sorti
9.30 ocuparea standurilor
10.00 verificarea limitei la nada
11.00 inceperea mansei
15.55 semnal sonor pentru ultimele 5 minute
16.00 sfarsitul primei manse
16.30 festivitatea de premiere

Iscrierile se pot face la numarul de telefon 0728148170 sau pe adresa de mail romania@marosmix.hu Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente din timpul concursului!

Vasile Mitrea:

    Dupa cum stiti uni dintre domniile voastre, anul trecut am incercat un timid campionat la feeder pe zona noastra de sud pentru promovarea acestui stil de pescuit printre pescari nostri la niste preturi acceptabile pentru toata lumea si la finalul campionatului am dat si ceva premii la primi 3 clasati.

    Pe fiecare etapa sau dat diplome si cupe la primi trei castigatori.

    Toti concurenti care au ajuns la etapa finala au primit medalii APS.

    Anul acesta vazind ca acest stil de pescuit este destul de indragit printre pescari din sudul tari, eu impreuna cu conducerea asociatiei din care fac parte am hotarat sa continuam traditia inceputa si sa promovam in continuare acest stil de pescuit.

pescuit la feeder

    Drept pentru care am creionat un campionat ambitios pe durata a nici mai mult nici mai putin de 7(sapte) etape dupa cum urmeaza:

 • Etapa intai: Pe 25 Martie la Balta Greaca-Cercani pe Balta Mare taxa 40 lei de persoana,cu un singur bat de feeder/picker, se poate retine pestele mai putin crapul.
 • Etapa a doua: Pe 21 Aprilie la Balta Lupsanu 1 taxa 40 lei de persoana,cu doua bete de feeder/picker, se poate retine pestele mai putin crapul.
 • Etapa a treia: Pe 12 Mai la Balta Darvari taxa in 2 variante,cu retinerea caras,platica balos taxa este de 60 lei si fara retinere de peste taxa este de 40 lei, se pescuieste cu doua bete de feeder/picker.
 • Etapa a parta: Pe 23 si 24 Iunie,miam propus sa o fac pe camalul Dunare Marea Neagra undeva in portiunea Cernavoda-Medgidia Taxa va fi undeva in jur de 25 de lei si se va pescui cu un singur bat de feeder/picker.
 • Etapa a cincea: Pe 21 sau 22 Iulie( in functie de calendarul baltii) pe Sarulesti-Sandulita taxa daca nu se schimba nimic in politica Balti va fi de 50 de lei si se va pescui cu un singur bat de feeder/picker.
 • Etapa a sasea: Pe 18 si 19 August la Dunare sau pe canale din Dunare taxa va fi undeva in jur de 15 lei si se va pescui cu un singur bat de feeder/picker.
 • Etapa a saptea: Pe 15 si 16 Septembrie la Dunare sau pe canale din Dunare taxa va fi undeva in jur de 15 lei si se va pescui cu un singur bat de feeder/pyker. Etapa la care se va face si premierea castigatorilor campionatului din 2012

Regulamentul este cel de anul trecut:

 • se pescuieste cu un singur bat,(sau doua la etapele care se specifica asta) respectiv un singur carlig. Este interzis pescuitul cu bomba.
 • cantitati de nada si momeala vie admise: 17 litri de nada / mansa, respectiv 2,5 litrii momeala vie / mansa. In cei 2,5 litrii de momeala vie intra: viermi, larve, rame.
 • nu se admite prezenta in stand a vreunei cantitati suplimentare de nada sau momeala vie.
 • nadirea se face doar din cosulet. Este interzisa nadirea cu prastia sau cu mana.
 • batul trebuie sa fie de feeder sau picker. Este interzis pescuitul cu vreun alt tip de bat.
 • concurentii vor folosi, obligatoriu, juvelnice de minim 3,5 m, cu ochiuri de plasa.
 • la etapa de la Sarulesti, crapul capturat va fi cantarit pe loc si eliberat in cele mai bune conditii, la fel si la Cercani si Lupsanu 1.                                                                                                                                                        Se pescuieste strict in fata standului(pontonului) cine da in lateral va fi descalificat.

    Mentionez ca etapele de la dunare le vom stabili locatia pana cel mai tarziu la etapa de la Sarulesti.

    Dupa cum vedeti am stabilit niste preturi modice doar ca sa putem plati balta si sa dam acolo,diplome si cupe pe fiecare etapa. Sper sa am sprijinul celor care m-au ajutat si anul trecut sa pot da la finalul campionatului pentru primi clasati premii consistente. Daca pe parcursul campionatului voi putea gasi si alti sponsori voi da si premii pe etape dar nu promit deoarece stiti cu totii ca sunt vremuri destul de grele si sponsori nu sunt usor de gasit.

    Stiu ca este un campionat ambitios,este si o piatra de incercare pentru mine, dar sper ca voi avea sprijinul colegilor mei de asociatie cat si aportul dumneavoastra pentru a putea duce la bun sfarsit aceasta incercare.

    Mi-ar fi placut sa nu aduc in discutie problema asta dar din pacate trebuie, daca nu avem macar un numar minim de 10-15 participanti pe etapa nu le putem tine,ganditiva si dumneavoastra ca trebuiesc facute o gramada de aranjamente pentru tinerea acestor etape, de la antamarea balti pe perioada respectiva pana la gasirea si ocuparea unei portiuni de dunare pentru desfasurarea atapei in conditii de egalitate.

    Eu sunt sigur ca nucleul de anul trecut langa care m-am simtit minunat (lucru pentru care va multumesc) va participa si as vrea ca sa participati cat mai multi dintre cei care sunt la inceput de drum in acest stil de pescuit. Sa nu credeti ca aici vor fi concurenti de elita, vom fi pescari care vom invata uni de la alti si vom socializa de minune, spun asta ca sa nu va ganditi cumva cum sa merg eu acolo ca sunt incepator si aia sunt ”meseriasi”

    Chiar daca sunt meseriasi sunt tot pescari si nu se vor da in laturi sa va arate sau sa va explice ce si cum cu feederul.

    Inca o data acest campionat se vrea pentru ca acei pescari care indragesc feederul sau vor sa incerce acest pescuit de finite sa poata invata unii de la altii.

   Sper ca vam captat atentia si curiozitatea si va astept pe cat mai multi sa iesim pe malul apei, in fond orice iesire este un castig.

    Sa aveti bete cat mai tensionate!

    Cei care au nelamuriri ma pot contacta pentru mai multe informatii la tel: 0744196366 sau 0766246795.

    Pentru mai multe relatii gasiti informatii noi si lista de inscrisi pe forumul asociatiei noastre:

    http://www.pescar-sportiv.ro/forum/viewtopic.php?t=3203

    Vasile Mitrea

.