MAGAZIN ONLINE
REVISTA ONLINE
Switch to full style
Discutii despre lansete, mulinete, fire, carlige, accesorii pentru monturi si toate produsele ce se folosesc in pescuitul la feeder
Răspunde

Atasare forfac la inaintas

14 Iul 2017, 08:42

Salutate pescari,

Am de mult o dilema si abia acum m-am gandit sa intreb in jur:)

Cum legati forfacul la inaintas/linia principala, astfel incat sa nu pieredti prea mult din aceasta?

Eu folosesc momitoare in-line si in capat pun un quick change pentru struna, problema e ca la fiecare partida pierd lungimea de fir care imi trebuie ca sa leg acel quick change si in timp se scurteaza inaintasul si trebuie schimbat.

Exista vreo metoda prin care sa nu mai pierd fir la fiecare montare a lansetei? ma refer aici mai ales la folosirea quick change si nu a agrafei.


Multumesc,

Re: Atasare forfac la inaintas

14 Iul 2017, 08:57

Problema cu pierdutul din fir nu exista pentru ca oricum trebuie sa tai din fir 1-2m la fiecare partida datorită uzurii firului.


Sent using Tapatalk

Re: Atasare forfac la inaintas

14 Iul 2017, 09:03

Banuiesc ca utilizezi fir textil si inaintas mono sau invers și ca la fiecare pescuit scoti momitorul. Exista modele de quick change cum sunt cele de la methodurile Drennan la care atat linia cat si struna se ataseaza printr-o bucla (cu atasare la ambele capete) si care nu se leaga. Daca folosesti acest tip de quick change, pt a scoate momitorul nu este necesar sa il legi de fiecare data. Poti de asemenea incerca o solutie de atasare printr-o bucla pe inaintas care sa poate desface.

Re: Atasare forfac la inaintas

14 Iul 2017, 12:41

Corect. Sistemul cu bucla e cel mai simplu. Eu nu tai niciun cm din fir cand scot sau schimb momitorul, indiferent de model. Cand faci bucla nu folosi nodul simplu, fa-l in forma de 8, gasesti filmari si pe youtube cum se face. E mult mai rezistent asa.

Re: Atasare forfac la inaintas

14 Iul 2017, 13:16

Da, sistemul ala de la Drenna am vrut sa-l incerc, dar se mai agata tubul methodului in el si nu mai culiseaza:)

Re: Atasare forfac la inaintas

14 Iul 2017, 14:01

Da, asa trebuie. Se face autointeparea, iar apoi, daca pestele scutura capul pentru a scapa de carlig o sa inceapa sa culiseze.

Re: Atasare forfac la inaintas

15 Iul 2017, 14:58

ma bag si io ca musca-n lapte :lol:
dupa fiecare partida la albituri(caras,platica,scobar,mreana etc)tai 2-3 m de fir,iar inaintasul il arunc :o ca oricum se face flenduri
Răspunde