Pescar80 scrie:
Ce parere aveti de legea asta pe care se tot bate moneda in ultima perioada,cu interzicerea pescuitului la mai putin de 500de m,de piciorul de pod?Dupa mine,este cel putin ciudata,cum ca acolo se strange pestele si ca asa se braconeaza mai usor.O sa ajungem sa pescuim pe mal,sau cu ruleta in buzunar,sa masuram 500m!
Eu cred ca legea asta e foarte buna ca sunt deja de notorietate locurile de braconaj iarna din zona podurilor de ex in zona mea pe Mures la podul de la Gheja si la podul din Alba Iulia. Cu legea asta de braconaj ar trebui sa ne putem feri mai usor pt ca pe zona protejata pescar cu undita si permis sau fara sau braconier cu hata sau parasuta nu ai ce cauta acolo cu lanseta in apa. Pacat ca nu se pedepseste si tentativa adica pe zona protejata nu ai ce cauta cu undita, eventual permis cu ea in husa daca sa zicem ca este in tranzit pietonal pe acolo. Nu ai nevoie de ruleta, conform legii asociatiile trebuie sa marcheze pe teren zona sau macar sa publice pe site imaginile cu zonele protejate marcate. La noi asociatia de la Mures asa are si sunt suficiente repere naturale pt a putea identifica, dupa imaginile postate, limitele zonelor protejate cu aproximatie de cativa metri.