Categorie Arhiva: 2. Echipamente si accesorii

Confecţionarea monturii cu picioruş (Szilagyi Francisc , august 2015)

    După Campionatul Mondial de feeder din Irlanda, s-a discutat foarte mult despre montura cu picioruş. O montură tip pater-noster, culisantă, ideală în anumite situaţii. Picioruşul îndeplineşte de fapt rolul unei agrafe culisante.    Văzând pe internet înregistrarea făcută de presa engleză, filmuleţ în care Steven Ringer descrie în câteva cuvinte modul de confecţionare …

Continue reading »

Firele de strună: fluorocarbon versus polimeri speciali (martie, 2015)

    Din start menționez că nu îmi place fluorocarbonul. De ce spun asta? Fiindcă majoritatea pescarilor pe care îi întrebi despre ce fel de fir pentru strună folosesc în perioada rece, 89% vor striga în cor, FLUOROCARBON. Dar hai să revenim la o clasificare scurtă a firelor de strună destinate utilizării în perioada rece …

Continue reading »

Modele de cosulete si utilizarea lor in pescuitul la feeder

Este extrem de important sa stim cum sa alegem un model de cosulet in functie de conditiile date de fiecare partida. Este un aspect foarte important  pe care multi pescari, incepatori in pescuitul la feeder, nu il iau in seama si se intreaba de ce rezultatele lor sunt slabe sau mediocre.     In magazine sau …

Continue reading »

Utilizarea varfurilor la feeder

Poate nu stiti ce rol au varfurile lansetelor de feeder. Multi se intreaba in ce situatii se folosesc varfurile cu care vin echipate lansetele de feeder.      Poate v-ati intrebat ce rol au varfurile lansetelor de feeder. Desigur fiecare varf isi are rolul sau. Unele firme echipeaza lansetele de feder cu varfuri de lungime …

Continue reading »

Utilizarea firului impletit in pescuitul la feeder

Sunt situatii in pescuitul la feeder unde un fir fara intindere ne va ajuta foarte mult. In cele ce urmeaza o sa discutam putin despre firele impletite si necesitatea utilizarii lor.     Utilizarea firului multifilament (impletit) in pescuitul la feeder nu este o raritate printre pescarii la feeder. In comparatie cu monofilamentul, firul multifilament …

Continue reading »

Momitoarele in pescuitul la feeder

In comparative cu cosuletele, momitoarele sunt si ele eficiente in anumite conditii dar haideti sa vedem in continuare cu ce ne ajuta diferitele modele de momituare in partidele noastre de pescuit la feeder.     In pescuitul la feeder vom intalnii situatii in care momitoarele sunt mai eficiente decat cosuletele, mai ales in pescuitul crapului …

Continue reading »

Cum sa imi aleg mulineta in pescuitul la feeder

Pentru a alege o mulineta care sa faca fata pescuitului la feeder este important sa tinem cont de anumite aspecte.     Majoritatea dintre noi am trecut prin momente in care am fost in dilema atunci cand doream sa achizitionam o mulineta noua. Din multimea de mulinete care se afla pe piata in momentul de fata …

Continue reading »

Alegerea firului in pescuitul la feeder

Sunt multe modele de fire pe piata, dar ce trebuie sa stim pentru a alege firul ideal care sa corespnda cerintelor unui pescuit la feeder in diferite conditii.     In general la pescuitul cu feederul sunt folosite fire cu grosimi intre 0.16mm si 0.25mm. Firele cu grosimi de 0.16mm, 0.18mm sau chiar 0.20mm sunt …

Continue reading »

Cum sa imi aleg lanseta in pescuitul la feeder

Multi incepatori sunt derutati de multitudinea modelelor de lansete feeder de pe piata si nu stiu ce model de lanseta s-ar potrivi cel mai bine pentru ei.     Cei mai multi dintre pescarii care vor sa se apuce de pescuitul la feeder au tendinta de a-si alege o lanseta de feeder nepotrivita in sensul …

Continue reading »