In acest film va prezint abordarea unei partide la ciortan si caras la feeder imediat dupa dezghez. Am dorit ca prin acest film sa aratam colegilor de suferinta ca, daca folosim echipamentul potrivit, nadele potrivite si monturi adaptate la conditiile din momentul partidei, se poate face si partide foarte productive chiar si in cele mai dificile zile din an. In cazul nostru am abordat o partida la ciortan si caras la doua zile dupa ce balta s-a dezghetat.
Vizionare placuta!

25 comments
Skip to comment form ↓
Radu
2 martie 2014 în 2:43 pm (UTC 3) Link to this comment
nu am urmarit decat pana la primul peste.., din motive ca cel care filma se auzea cum respira , respira greu frate; are prb cu respiatia? era obosit? fumeaza mult ? poate de la tigari..,nu e treaba mea cat fumeaza..dar era enervant frate .iti dadea o stare de groaza ,mai avea putin si facea atac de cord.si imi era greata sincer.pacat de filmare; tre sa ma incarc cu multi nervi ca sa urmaresc tot video..:((.
Imi pare foarte rau, dar am scris chiar ce am simtit.., imi cer scz si pt cel ce afilmat cat si lui Lucian Fiat.
ps sper ca ma intelegeti . multumesc ,o zi buna.. Radu
Geo
2 martie 2014 în 9:29 pm (UTC 3) Link to this comment
Eu n- am auzit nimic pana cand a inceput vantul sa ”sufle”, doamne ce scarbos, si Mama Natura asta ,ce ”nesimtita” sa sufle ea in urechea omului, asa tam-nisam…
IulianD
3 martie 2014 în 10:59 pm (UTC 3) Link to this comment
si eu m – am uitat pana la minutul 3 si m- am oprit cand am vazut ca nu este filmat 3D :)….. cat poti sa fi de inapoiat sa nu poti sa faci diferenta intre sunetul vantului si alte sunete …..mai sunt si exemplare deastea.. despre film nota 10….. informatii gratuite pe care nu le gasesti nici in reviste pe care dai bani.
CalinP
4 martie 2014 în 8:58 am (UTC 3) Link to this comment
Multumesc Lucian! Excelent si foarte instructiv filmul.Abia astept sa ma intalnesc cu scobareii de pe Mures :).
mihai_ace
5 martie 2014 în 11:23 am (UTC 3) Link to this comment
Felicitari Lucian,foarte tare si aceasta lectie,mi-am luat notite si o sa le pun in practica.
amalinei daniel
5 martie 2014 în 3:44 pm (UTC 3) Link to this comment
Multumesc Lucian. Mi am completat cunostintele cu acest filmulet si abia astept sa le pun in ptactica.
pedro
9 martie 2014 în 1:47 pm (UTC 3) Link to this comment
bun filmul,buna partida, dupa conditiile de afara.
desigur cine pescuieste ” la feeder” stie ce inseamna un pescuit de finete…dar puteai da si tu mai multe detalii, despre fire si monturi(eram curios pentru comparatie)
florin
11 martie 2014 în 7:36 pm (UTC 3) Link to this comment
multumesc mult pt.film.eram nehotarat sa ma duc la peste sau nu.m-ai convins,duminica sunt pe balta,mai ales ca toata saptamana au fost 15-18 grade.daca prind promit ca pun poze.ciao.
florin
14 martie 2014 în 8:46 pm (UTC 3) Link to this comment
salut lucian, asa cum spuneam ma-am hotarat sa ma duc duminica la pescuit pe un lac privat si deja au inceput dubiile.daca in privinta nadei sunt decis (sonubaits) dubiul cel mare ramane ce pun in carlig???porumb,rame,viermusi nu ma lasa….ma poti ajuta,te rog.
dragos
15 martie 2014 în 4:44 pm (UTC 3) Link to this comment
Multumesc pentru lectie !
A pus-o in practica azi pe o balta , de la 8.30 pana la 11 rezultatul : 11 ciortani , total 8kg , in afara de lanseta de feeder pe care n-o posed si-am folosit o ‘bata’ medium-heavy de 2.70 cu bambina am respectat intocmai retetarul , rezultatul : spectacol .
pescar72
21 martie 2014 în 2:27 pm (UTC 3) Link to this comment
Lucian, ce porumb artificial ai folosit? Inteleg ca sunt si pe marimi, asa este?
Lucian Fiat
22 martie 2014 în 5:41 am (UTC 3) Link to this comment
Este porumb artificial de la ESP iar in fiecare plic sunt diferite marimi
pescar72
24 martie 2014 în 2:23 pm (UTC 3) Link to this comment
Poate fi strapuns porumbul artificial cu Quick Stop-ul de la Korum, cel normal sau XL ?
Lucian Fiat
24 martie 2014 în 2:46 pm (UTC 3) Link to this comment
Eu am folosit si normal si XL dar nu trebuie fortat tare
pescar72
24 martie 2014 în 3:38 pm (UTC 3) Link to this comment
Merci, am inteles, trebuie sa-l iau cu ”binisorul” :):). Mai aduci culoarea galben si portocaliu?
Lucian Fiat
24 martie 2014 în 3:48 pm (UTC 3) Link to this comment
da, o sa mai aducem foarte curand
bratu
31 martie 2014 în 1:32 pm (UTC 3) Link to this comment
filmul este ok!dar vreau sa vad si asa zisele super nade si super monturi cum isi fac treaba si in balti salbatice pe rauri etc!Asa in balti „acvariu” cred si eu ca mananca la aproape orice avand in vedere densitatea pestelui!Filmul in teorie este ok dar………cum am zis,daca imi arata si ceva filmulete pe balti salbatice,tot respectul,pana atunci permiteti sa am unele rezerve!
Lucian Fiat
7 aprilie 2014 în 9:42 am (UTC 3) Link to this comment
Multi pescari nu au timpul necesar pentru abordarea apelor salbatice, apa cu densitate mica de peste, ape in care prezentarile por veni la ore distanta una de alta, ape unde localizarea face peste 70% din pescuit. In cadrul revistei pescuitlafeeder.ro o sa gasesti atat articole cat si filmulete despre pescuitul pe Dunare la crap si caras.
pescar72
31 martie 2014 în 10:44 pm (UTC 3) Link to this comment
Da, da , asa este. Eu propun sa faca cel putin o partida pe Amazon si doua pe Nil, atunci sa te vedem Lucian… .
Pe apele salbatice, la cat peste mai este, poti sa dai si c…..at ,daca nu este prin zona, degeaba. Normal ca filmarile lui au si un caracter comercial, dar la concursurile la care a participat, in baltile-acvariu,si unde a obtinut rezultate bune, nu era singur pe balta , mai erau si alti care nu cred ca au dat cu methodul si carligul gol sau cine stie, or fi facut blat cu Lucian.
bratu
3 aprilie 2014 în 8:22 pm (UTC 3) Link to this comment
Eu nu am contestat valoarea lui ca pescar,dar eu mi-am exprimat o parere.Pe mine personal m-ar interesa ceva filmulete avand in vedere ca pescuiesc 90% pe Siret(si eu cred nu sunt singurul pe care l-ar interesa asa ceva).Nu se compara NICIODATA pescuitul pe un lac sau o balta salbatica cu pescuitul pe balti cu plata!
tracicus
3 mai 2014 în 6:08 pm (UTC 3) Link to this comment
La pescuit nu te duci cu o reteta castigatoare, si asta se incearca sa se explice in filmuletele astea. Nu o sa vina nimeni sa iti zica… daca pescuiesti acolo trebuie sa ai un fir x, un carlig y, un bat AZ si 7 viermi in ac, ca duce noroc. Mereu trebuie sa schimbi si sa cauti solutia castigatoare, pana cand iti faci o experienta. Inteligenta inseamna adaptarea la mediul de viata!
pescar72
3 aprilie 2014 în 10:47 pm (UTC 3) Link to this comment
La sectiunea video are si partide de pescuit pe Dunare, nu sunt recente dar te ajuta. Are o partida cu cosulet (montura in line) , si una cu method feeder-ul, ambele pe Dunare. Apropo de nada, dai cu ce crezi tu ca merge mai bine in zona si in functie de pestele vizat. Poti posta pe forum intrebarila tale, si sunt sigur ca vei gasi raspunsuri la ele. Sunt o multime de pescari cu experienta la feeder care-ti vor raspunde cu placere. De altfel forumul are si o sectiune ”Pescuit pe rau”, una ”Partide de pescuit” in care colegii de forum dau amanunte (nada, monturi, etc) despre partidele lor, multe dintre ele fiind pe rau.
Fir intins!!!
pescar72
3 aprilie 2014 în 10:56 pm (UTC 3) Link to this comment
La filmuletul ”Caras- pescuit cu method feeder-ul pe Dunare” trebuie sa-ti bagi adresa de e-mail ca sa poti vedea filmul.
iulian
5 noiembrie 2014 în 7:34 pm (UTC 3) Link to this comment
care vreti pe dunare sa pescuiti luativa baterii la voi baieti…si rezolvati repede treaba…ce mai stati cu sonubaits…cui nui place ce se expune aici este bine sa nu mai deranjeze pe ceilalti…se vb de pescuit sportiv…sa nu credeti ca daca va luati ghetele de fotbal de la ronaldo dati si voi atatea goluri…
silviu apostica
16 februarie 2015 în 4:19 pm (UTC 3) Link to this comment
multumum florin, un abc frumos de tot pentru mine, un incepator, te urmaresc in multe posturi si am invatat multe de la tine. multumesc inca odata!