«

»

Pescuit piramidal la feeder pe Dunare – August 2013

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (39 votes cast)

Acest articol vine un urma solicitarii clientilor nostri care doresc sa stie cum pot aborda un pescuit la feeder cat mai spectaculos si mai productiv pe Dunare sau pe raurile salbatice unde sunt prezente o mare varietate de specii

    Este clar ca tot mai multi pescari doresc partide dinamice, spectaculoase, surprinzatoare… partide in care niciodata nu sti ce ai la capatul firului. Cu siguranta ca astfel de partide cu specii diferite si pesti de talie mica pana la exemplare de talie mare nu pot fi decat pe apele salbatice cu este Dunarea si marile rauri din tara unde majoritatea pescarilor isi desfasoara partidele.

    In apele salbatice de mare intindere cu este Dunarea sau alte rauri, localizarerea joaca un cel mai important rol in reusita partidei. Trebuie sa fim constienti ca o localizare buna pentru specia sau speciile vizate poate aduce cele mai bune rezultate. Nu spune nimeni ca o nada si o strategie buna nu  poate fi cheia succesului dar daca pestii nu sunt in zona pe care o abordam, cu sigutanta ca rezultatele se pot lasa asteptate mult si bine.

    Cum am spus si mai devreme si cum o sa tot repet pana o sa intelega toata lumea, localizarea este unul din cei mai importanti factori pe apale salbatice de mare intindere. In cele ce urmeaza o sa discutam de partidele in genul: “tot ce pica” , partide in care incercam sa prindem cat mai multe specii si pesti de la talie mica pana la pesti de talie mare.

Locuri salbatice care pot oferi partide de neuitat

Locuri salbatice care pot oferi partide de neuitat

    Pentru astefel de partide trebuie sa cautam zone in care stationeaza cat mai multe speci de peste. Zonele unde curentul este de intensitate medie, substratul tare, mal abrupt, ruperi de nivel in zona malului, pomi scufundati in urma eroziunii malului, adancimi mediide 3-6m, sunt zonele care artag pestii ca un magnet. Hrana la discretie si structurile care tin adapost sunt doar cateva calitati ale zonelor care tin cea mai mare varietate de specii.

    Am vazut multi pescari care incearca sa lanseze montura cat mai departe si cu siguranta nu au idee ca in albia principala a Dunarii este doar un substrat uniform fara structuri, substrat care nu ofera hrana si implicit nu tine peste. Astfel de zone sunt doar de tranzit iar in cazul in care vom prinde peste, va fi doar din intamplare si foarte rar.

    Pe Dunare, in astfel de zone, acolo unde stucturile atrag pestii, putem prinde nenumarate specii cu sunt carasul, platica, mreana, scobarul (ocazional), vaduvita, moronasul , batca, ochioasa,  bibanul, avatul, crapul… si alte specii din marea varietate ce alcatuieste populatia piscicola din Dunare.

    Trebuie sa amintesc ca pe Dunare pestii beneficaza de o oferta bogata de hrana naturala si pentru a avea rezultate la pestii de talie medie si mare trebuie sa folosim nade de calitate, nade care au capacitatea de a transmite instant pestelui un semnal nutritiv. Sa nu credeti ca , carpii care au la discretie scoici si nevertebrate, vor face coada la o nada de slaba calitate care nu ii poate transmite pestelui un semnal cu valoare nutritiva ridicate care sa o faca irezistibila chiar si pentru cel mai suspicios crap.

    Cu acesta ocazie am vrut sa si testez o nada care a facut “ravagi” la crap pe lacurile private si cu care atat eu cat si colegii mei au casitgat diferite concursuri unde crapul a fost specia de baza. Pentru cei care nu stiu este vorba de Sonubaits Supercursh Krill. Sonubaits este o firma din Anglia care se ocupa numai de productia de nade premium, nade cu capacitate mare de atractie a crapului,  destinate in mare parte pescuitului de viteza la crap.

Un dintre cele mai bune nade pentru crap... Sonubatis Supercrush Krill

Un dintre cele mai bune nade pentru crap... Sonubatis Supercrush Krill

    Personal sunt de parere ca o nada buna se vede pe apele salbatice de mare intindere unde pestele are la dispozite o mare cantitate de hrana naturala si nu in lacurile private hiperpopulate unde pestele nu are hrana naturala si accepta aproape orice hrana ii este oferita. Deoarece timpul alocat pescuitului a devenit tot mai scurt pentru majortitatea dintre noi, sincer prefer 500gr de nada supecalitativa in locul a 10kg de nada slab calitativa. Probabil sunt si alte nade lafel de bune sau chiar mai bune dar eu sincer prefer, in putinul timp care il am pentru pescuit, sa ma duc sa prind peste si nu sa fac teste de nada.

    Revenind la partida de pescuit, in ideea de a retine pe vad pestii mai corpolenti, am adaugat in nada si 3 tipuri de pelete din care doua de 2mm si un timp de 4mm. Cele de 2 mm au fost Sonubaits S-pellet 2mm si Sonubaits Krill 2mm iar la varianta de 4mm am adaugat Sonubaits Elliptical Feed Pellets care datorita formei inovatoare, nu sunt spalate de curentul de apa si raman pe substrat in zona nadita. Tot in compozitie am adaugat si porumb dulce de conserva dar si vierme oparit.

Nada Krill imbogatita cu porumb, vierme oparit si pelete de 2 si 4mm

Nada Krill imbogatita cu porumb, vierme oparit si pelete de 2 si 4mm

    Pentru a ingreuna nada si pentru ai da o culoare mai deschisa, in scopul indepartarii pestilor mici de pe vad, am adaugat TTX in proportie de 1 la 1. In apele cu mult rapitor, cum este si Dunarea, nadele deschise la culoare pot fi o varianta atunci cand dorim sa scapam de pestii de talie mica. La inceputul partidei o sa intre si pesti mici pe vad dar o data cu marirea patului de nada si cu deschiderea la culoare a substratului din cauza nadei, o sa observati ca pestii de talie mica o sa fie tot mai rari.

    Repet ca este foarte important ca nada sa fie bine umezita caci o nada care a fost umectata superficial nu va rezista mult in curent si va fi antrenata in aval iar o data cu ea va pleca si o mare parte din pestii adunati din zona cosuletului. Pentru nadele umectate bine si care au o tenta mai colanta, este bine sa folosim cosulete cu ochiuri mai mari ce permit nadei sa iasa intrun intreval realtiv scurt dupa ce cosuletul atinge substratul.

Produse folosite la realizarea monturii

Produse folosite la realizarea monturii

    Despre montura pot spune ca in aceasta partida am ales un cosulet Preston Wire Cage XL de 60gr montat pe un Tub Antinod Cralusso rezistent la cosulete mai grele. Deoarece vizam si pestii de talie mai mare, am optat pentru o struna Cralusso Hooklenght cu o grosime de 0,14mm si un carlig Preston 334 nr 18, toate acestea fiind conectate de linia principla cu un vartej Preston Double nr 14 iar ca protectie pentru nod am folosit o biluta de cauciuc Goldstar GS de 4mm. Pentru linia principala am folosit un Preston Reflo Power Max de 0,23mm, un fir cu elasticitate destul de mare ce ajuta foarte mult atunci cand pescuim pe distante relativ scurte si unde sunt sanse sa intre peste mare cand pescuim cu monturi fine. Datorita elasticitatii, pe langa lanseta, si firul va prelua din socuri si astfel sansele ca stuna sa se rupa sau carligul se se intrepte vor scadea considerabil.

Cosulet Preston Wire Cage cu ochiuri mari

Cosulet Preston Wire Cage cu ochiuri mari

    In functie de cat de mult presam nada in cosulet, putem determina timpul in care aceasta de desface. Este recomandat ca nada sa fie comprimata in cosulet dupa cum avem prezentari si anume daca prezentarile sunt destul de dese nada poate fi comprimata mai putin iar daca prezentatile sunt mai rare, nada este indicat sa o strange mai bine in cosulet in vederea obtineri unui timp mai mare de desfacere.

    Ideea a partidei in cauza a fost sa realizez un pescuit piramidal in care prima oara sa aducem pestii de talie mica urmati de cei de talie medie iar spre final sa aducem pestii mai mari care sunt in zona.

Pesti mici sunt primi care viziteaza vadul

Pesti mici sunt primi care viziteaza vadul

    Partida, asa cum am preconizat, a inceput pesti de talie mica. Acestia sunt primii care viziteaza vadul si in urma forfotei ce o fac pe vad, trezesc curiozitatea pestilor mai mari din zona. Foarte important ca nada sa contina particle de diferite dimensiuni caci in cazul in care pe vad vin si pesti de talie mare, acestia sa aibe cu ce sa fie preocupati.

    Pentru ca am ales o nada imbogatita cu pelete si porumb si pentru ca vizam atat pestii mari cat si pestii mici este bine sa alternam mult cu momeala de la carlig. Pe Dunare, dupa cum stiti majoritatea, sunt foarte multe specii de peste iar pe vad pot veni in valuri tot felul de specii si pesti de toate marimile. Tot timpul trebuie altenat cu momeala de la carlig, se pot folosi viermi, rame, porumb dulce, porumb cu vieme… asta este farmecul Dunarii… nu siti niciodata ce peste ia momeala de la carlig.

pescuit la feeder

    Poate va mirati de ce folosesc carlige asa mici chiar si in partidele in care vizez pestii de orice talie. Vreau sa va spun ca cei mai mari pesti la feeder, atunci cand pescuiesc cu cosulet si struna lunga, i-am prins la calige mici de 18-16. Nu am prins niciodata pe Dunare crap cu carlig mai mare de 16 si mrena cu carlig mai mare de 14. Vorbesc strict de montura cu cosulet si nu de monturile cu momitor sau method cu montura fir de par, acolo unde mecanica monturii (autointeparea) face toata treaba.

    Primul semnal cand intra pestii mari pe vad este dat de faptul ca pestii de talie mica isi reduc din prezentari iar noi trebuie sa facem imediat schimbarile ce ne vor ajuta sa prindem si o parte din  pestii mari ce viziteaza vadul. In astfel de cazuri cand primim semnal ca pestii mari au intrat pe vad, trebuie sa luam imediat masuri prin umectarea mai accentuata a nadei si comprimarea acesteia mai tare in cosulet, indicat un cosulet cu ochiuri mai mari. La carlig este indicat sa montam o boaba de porumb dulce care este pe placul tuturor pestilor de talie mare sau chiar un buchet de 2-4 rame.

    Este clar ca atunci cand intra pestii mai mari pe vad trasaturile se raresc considerabil si de aceea o nada care rezista mai mult timp in cosulet va da un randament mai bun. Si adaugarea  suplimentara de porumb si pelete in nada este benefica in astfel de cazuri.

    Chiar si in partida amintita, dupa aproximativ 2-3 ore de nadire sustinuta si o activitate crescuta cu pestii de talie mica si medie, de la un timp prezentarile au inceput sa se rareasca brusc. A fost primul semn ca pe vad a intrat peste mare si astfel nu am ezitat in a trece urgent de la vieme pe boaba de porumb la calig. Am intuit bine caci nici dupa 10 minute o trasatura puternica a adus primul peste mare pe care il asteptam.

Primul “monstru” atras de nada Sonubaits Krill

Primul “monstru” atras de nada Sonubaits Krill

    Desi „torpila” de Dunare era foarte agresiva in dril si cauta sa intre in cioate, nu am avut emotii chiar daca aveam carlig de Preston 344 de 18 si stuna de 0,14mm caci stiam ce poate face o lanseta Preston Dutch Maste 12`8ft / 60gr. Poate multi va intrebati ce poate sa faca o lanseta scumpa in comparatie cu una ieftina, este simplu: un iefina aduce o ruptura sau o indreptare a carligului si regrete amarince pe cand o lanseta de top poate aduce o poza cu o captura deosebita.

    Capacitatea foarte mare de absortie a socurilor si rapiditatea in actiune fac din Preston Dutch Maste 12`8ft / 60gr, dupa parerea mea, una din cele mai bune lasete de feeder pentru pescuitul pe rauri dar si in pescuitul la distante mari pe lacuri.

Preston Dutch Master 12`8ft macina incet fortele monstrului

Preston Dutch Master 12`8ft macina incet fortele monstrului

    De multe ori, cu o astfel de lanseta, este foarte greu sa estimezi greutatea pestelui caci datorita capacitatii foarte mari de absortie a socurilor este forte greu sau imposibil de estimat.

Pestele nu trebuie fortat exagerat ci trebuie sa lasam laseta sa ii macine fortele iar pestele va iesi singur in momentul cand forta lui va fi epuizata total

Pestele nu trebuie fortat exagerat ci trebuie sa lasam laseta sa ii macine fortele iar pestele va iesi singur in momentul cand forta lui va fi epuizata total

Un crap de Dunare care a pierdut lupta cu Duch Master 12`8ft

Un crap de Dunare care a pierdut lupta cu Duch Master 12`8ft

    Cu sigurnata cei care nu au vut un dril cu un carp de Dunare nu stiu cat de puternic poate fi acesta si ca poate oferi un dirl care cu siguranta se uita greu sau deloc.

Dupa un dril senzational, "torpila" de Dunare ajunge slabit de forta in minciog

Dupa un dril senzational, "torpila" de Dunare ajunge slabit de forta in minciog

    Poate multi dintre voi in partidele voastre ati avut contact cu astfel de pesti si datorita echipamentului nu ati reusit sa duceti drilul la final.

Carligul Preston 344 de 18 dupa lupta cu "torpila"

Carligul Preston 344 de 18 dupa lupta cu "torpila"

    Cum am spus si mai sus, o nada de super calitate si un echipament de top pot aduce partide de neuitat.

Un frumos carap salbatic de Dunare

Un frumos carap salbatic de Dunare

    Revenind la partida trebuie sa retinem ca atunci cand cautam si pestii de talie mare este foarte important sa alternam cu momelile de la carlig dar si cu mecanica nadei in functie de activitatea de pe vad. Tot ce trebuie sa stim este ca aunci cand avem peste mic si mediu pe vad o nada care se desface repede si un momeli vii la carlig vor aduce cel mai repede prezantarile.

    La polul opus, cand avem primul semnal ca pestii mari au intrat pe vad, putem umecta nada mai bine dar este indicat sa o strangem si mai tare cu scopul ca aceasta sa se desfaca mai lent. Foarte important esta sa marim si cantitatea de particule mari in nada, pelete si porumb pentru a incerca sa intretinem pestii mai corpolenti pe vad.

    In partida amintita am avut pe vad diferiite specii cum sunt merana, crapul, carasul vaduvita, moronasul, platica si am reusit sa prind si vreo 2 scobari mai rasariti care… curios ca au fost si ei interesati de nada pe baza de Krill.

O partida scurta si eficienta pe Dunare

O partida scurta si eficienta pe Dunare

    Desi am prins destul peste, nada folosita a fost destul de putina. Un kilogram de nada Sonubaits Krill, o punga de TTX Profi Mix , 150gr pelete Sonubaits S-pellet 2mm, 150gr pelete Sonubaits Krill 2mm, 200gr pelete Sonubaits Elliptical Feed Pellets de 4mm, 200gr vierme oparit si 200ml porumb dulce de conserva.

    Data viitoare o sa incercam sa prezentam o partida dedicata exclusiv la crap cu Method feeder pe Dunare in zonele unde curentul este mediu sau puternic.

   Pe langa informatiile utile, acest articol are ca scop promovare produselor de calitate, produse mai putin cunoscute de majoritatea pescarilor. Afla aici ce a reusit nadele sonubaits in anul 2013: http://www.pescuitlafeeder.ro/sonubaits

    Daca ati citit intregul articol si considerati ca a fost folositor, va sfatuiesc sa il impartasiti cu altii. Apasati butonul de share facebook sau twitter din coltul de dreapta jos.

  Pentru dezbaterea acestui articol va invit pe forum-ul nostru www.pescuitlafeeder.ro/forum sau lasati un comentariu mai jos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (39 votes cast)
Pescuit piramidal la feeder pe Dunare - August 2013, 4.8 out of 5 based on 39 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

27 comments

Skip to comment form

  1. Denis

    Multumim Lucian inca o data pentru articol ! Senzationala lanseta , am ramas uimit sa vad cu ce ai scos frumusetea de crap.Dar si pretul e pe masura, pentru cine isi permite este super. Aveam dubii legat de Krill , pana acum am folosit doar s-pellets si feed-p, cu siguranta voi folosi krill la urmatoarele partide la Dunare.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. ionut

    Felicitari pt articol si pt partida Lucian.
    O singura intrebare: ce lungime ai folosit la struna?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. mihai_ace

    Felicitari lucian,de departe cel mai reusit art
    icol,superbe atat pozele cat si descrierea partidei.In fiecare articol prezinti lucruri noi despre acest superb stil de pescuit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  4. suciul

    Excelent articolul, felicitari!

    As avea doua propuneri:
    1. Fiecare articol sa fie insotit de o fisa de echipamente in care sa fie insiruite toate sculele folosite in partida. Inlclusiv toalele de pe pescar, uneltele folosite la realizare monturii, scaune, slapi samd. Spre exemplu in descrierea echipamentului folosit acum lipseste descrierea mulinetei.
    2. O grija mai mare la limba romana. Este indubitabil ca informatia ajunsa la noi, la cititori, este corecta, Un „i” in minus la „ravagii” nu schimba sensul, dar coboara prestigiul scrierii. Corectura trebuie facuta de alta persoana decat cea care a scris articolul. Daca n-ai cu cine, ma ofer voluntar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 9 votes)
    1. Lucian Fiat

      Mulineta este Preston PCR 4000.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    2. Fisherman68

      Felicitari pentru articol!
      Pentru „suciul” : Lucian nu cred ca a pretins vreodata ca ar fi Hemingway . Cat despre cine sa faca o corectura si cui citez :
      „…Inlclusiv toalele de pe pescar….” corect inclusiv
      „samd” corect s.a.m.d.
      „spre exemplu in descrierea echipamentului folosit acum lipseste descrierea mulinetei” corect atunci
      Asa ca las-o mai usor cu corectatul. Cred ca toti ii intelegem „indubitabil” informatiile pe care ni le transmite in articolele sale.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +2 (from 8 votes)
      1. suciul

        Q.E.D. „Corectura trebuie facuta de alta persoana decat cea care a scris articolul.”

        Multumesc pentru ajutor Fisherman68! :)

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 2 votes)
  5. Florian C.

    Felicitari Lucian .Frumos articol.. ne poti spune si locatia asta superba unde ai avut parte de o asemenea partida?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
    1. lucian fiat

      Partida a fost in zona insulei de la Portile de Fier II.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      1. liviu

        pe bratul gogosu?

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        1. Lucian Fiat

          Da

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          1. Mihnea

            Prin zona aia sunt de fapt 2 insule foarte apropiate, una imensa si una mai mica. Despre care insula vorbim?

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Radu

    In doi ani am invatat sa pescuiesc altfel cu tine, chear daca am mai facut unele schimbari fata de ce am vazut la tine, dar vreau sa sti ca ai respectul nostru in primul rand ca om si apoi ca pescar, calitati pe care de altfel tu esti constient de ele, mi-ar parea sincer rau sa fi afectat de micile rautati ale colegilor nostri mai putin recunascatori…multumim pentru acest site Luci!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +6 (from 6 votes)
    1. lucian fiat

      Sincer nu sunt afectat deloc de nici un comentariu, fiecare are dreptul sa isi exprime parerea oricare ar fi ea.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +9 (from 9 votes)
  7. florin

    struna, ce lungime avea?multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    1. lucian fiat

      Aproximativ 1 metru

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +5 (from 5 votes)
  8. Mihnea

    Salut Lucian,

    Preferinta ta pentru carlige mici este de-a dreptul „enervanta” pentru un incepator ca mine. Tin minte o poveste de la taica-meu, mult mai experimentat in ale pescuitului. Mi-o spunea de fiecare data cand incercam sa leg carlige mai mari de 6 pentru pescuit. Era vorba de o captura accidentala la pluta a unui crap de aproximativ 11 kg, la fir de 0.20 si carlig de 10. Imi spunea ca a reusit sa-l aduca pe mal cu brio si tot incerca sa imi spuna ca nu am nevoie de fir de 0.35 si carlige mari. Nu l-am crezut niciodata, dar acum observ ca se poate si mai „rau”.
    Revenind la subiect, ce as pierde daca as pune carlige de marimi 8 sau 6 ? O prima observatie ar fi excluderea exemplarelor mici, de sub 500g, desi si astea se pot prinde. Daca vizez crap si caras de peste 500g, ce diferente exista intre carligele de 16 si 6? Te rog sa excludem pentru moment scobarul, la care m-am lamurit de tehnica.

    Multumesc,

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  9. pana ionut

    In primul rand este greutatea carligului si apoi depinzand de aceasta felul de prezentare al momelii. cand pestii sant mai apatici o sa simpta diferenta .carligul trebuie acoperit pe toata lugimea lui. Incearca undeva sa vezi diferenta cand pui 1 vierme pe un carlig de 18 si 1 vierme pe carligul de 6 sau 8 . sant zile cand pestii mari mananca 1 vierme

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -3 (from 3 votes)
  10. nae adrian

    Bravo Luci ! Esti tata feederistilor! multumesc pentru postarile de pe acest site !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  11. Adi

    Lucian,cand alegi locul de pescuit conteaza daca structurile care ar putea adaposti pestii sunt pe malul pe care pescuiesti cum a fost in partida asta sau pe malul opus daca nu e foarte mare latimea raului?La ce distanta de mal ai pescuit acum?Ai cauta sa arunci cat mai aproape de copacii aia?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    1. Lucian Fiat

      Indicat este sa pescuiesti cat mai aproape,, pe langa precizie poti nadi eficient, eu am pescuit in partida asta l ao distanta de 15-20m

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Nelu

    Imi pare rau, am cumparat de la voi Sounbaits Supercrush Krill si l-am incercat pe Dunare la Stancuta(zona Braila-ceva mai in amonte) fiind entuziasmat de reclama ce i-ati facut-o.
    Am preparat-o asa cum ai specificat, insa rezultatele nu au fost cele sperate, tinand cont ca in zona se mai prindea si crap.
    Am incercat-o si pe un canal mare din apropierea Dunarii unde localnicii prindeau frecvent ciortanica.
    Rezultatele nu au fost mai bune fata de cei care nadise cu porumb inmuiat si cu mamaliga obisnuita.
    Cred ca toate aceste „supernade” in 80% din folosirea lor pe Dunare sunt de fapt, bani aruncati pe fereastra!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  13. cristi ionescu

    In urma cu o luna era sa scriu si eu un mesaj aproape indentic cu cel scris de Nelu. La prima partida nu am prins nici un crap pe dunare si doar moronas si caras mic cu momeala kril pe momitor si am vrut sa scriu un mesaj despre faptul ca momelile astea sunt o prostie si nu mai pescuiesc niciodata cu asa ceva. La 3 saptamani dupa partida cu pricina am iesit la dunare cu doi prieteni si vreau sa va spun ca eu nu am mai avut incredere in aceasta momela si iam dat la prietenul meu mai putin de junate de punga. Mie rusine sa o recunosc dar in noaptea aia a fost singurul care a reusit sa pinda 5 crapi de la 1,5kg la 3,5kg si o mreana de 500gr cu 3 bete si a cel mai curios este ca el a avut lansetele intre mine si Marian iar noi la mamaliga cu TTX pe arc nu am prins decat 2 moronasi eu si un caras Marian. Ce pot spune este drept ca si Sorin a amastecat momeala kril ce iam dato cu ttx sa fie mai multa. Dimineata am mai pus si eu pe arcuri momeala de la Sorin cu kril dar se pare ca in locul ala nu merge ziua doar noaptea. Dupa ce Sorin a avut partida vieti acum ma nebuneste la cap toata ziua ca el numai cu momeala deasta o sa pescuasca ca a luat si el 2 pungi. Noi am fost pe Dunare in zona la semnal la Cetate. momeala de carlig am avut toti porumb unguresc cu miros de scoica ca doar cu asta am pescuit noi pe dunare si am mai prins crap.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Liviu

    Interesant articol, mi-a mai dat o varianta de raspuns la o dilema..

    Ce se intampla cand nu mai avem activitate la feeder? aveam in cap cateva idei, da la ce-am vazut aici in articol nu m-am gandit…
    a) ora nu mai este prielnica ..
    b) am saturat pestele


    etc

    da nu mi-a trecut niciodata prin cap ca vezi dom`le a venit pestele mare pe vad, sa ma adaptez la noile conditii.

    Pescuiesc pe Prut, folosesc un Maver Black Ice de 90g, sunt multumit de el, si nici nu mi-am vandut casa pentru a-l achizitiona :)

    „keep up the good work” cum zicea un fost manager de-al meu. ;-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. puiut

    Felicitari pentru capturi si articol.Ai perfecta dreptate in tot ceea ce scri.Anii ’90.imediat dupa revolutie,pe Olt,pescuiam cu vergi din trestie,la pluta caras si ciortanica,si intotdeauna cind acestia se opreau brusc din tras,nici dupa 5 minute urma bariul de mustacios.Bineinteles ca rupea,struna cu cirligul.Erau zile cind refaceai monturile si de cite trei patru ori.Ca nada,dadeam mamaliga,iar in cirlig patratica..Ce mai vremuri,colcaia de peste.Mulumesc pentru tot ceea ce faci si ce ne destainui,si cu toate ca am in spate 30de ani de pescuit,am multe de invatat din articolele tale.Sarbatori fericite!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  16. ADI,pescar de Fetești!

    Bună seara!Că tot ne-am lămurit cum stau lucrurile cu prafurile și aromele astea pe care le găsim pe piață,poate domnul Fiat are amabilitatea să ne destăinuie și o rețetă făcută în casă de dânsul(cu tot cu procente), pentru coșulețele de feeder.Menționez că sunt un profan în ale tehnicii de pescuit la feeder pe ape sălbatice,anul trecut (2013),de-abia am început să experimentez acest gen de pescuit pe brațul Borcea unde pescuiesc de obicei.Mulțumesc anticipat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  17. iulian

    Lucian vreau sa te felicit pentru acest articol ,ca de altfel pentru tot ce faci pentru noi impatimitii de acest stil de pescuit : la feeder.Ma numar printre cei care trebuie sa_ti multumim pentru faptulca ne_ai initiat in acest stil de pescuit foarte placut M_am nascut pe malul Dunarii si pescuiesc de mic copil ,dar despre pescuitul la feeder am aflat pot, spune ,datorita tie si internet_ului ,fapt pentru care iti multumesc .Cele bune…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>