«

»

Pescuitul la feeder pe ape adanci

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (18 votes cast)

Daca vrei ca partidele tale pe ape adanci sa fie mai productive nu lasa totul la voia intamplarii

    Cu timpul am vazut multi pescari care chiar nu stiu cum sa procedeze atunci cand pescuiesc pe ape adanci. Poate ai pescuit si tu pe zone renumite cu apa adanca si nu ai avut rezultatele dorite. Atunci cand pescuim pe astfel de ape, prima oara trebuie sa ne asiguram ca nada va ajunge in mare masura pe substrat si nu se va desface la impactul cu apa sau in coloana de apa.

    Este foarte important sa stim ce model de cosulet sa alegem in astfel de situatii.

    Daca nu acorzi o mare importanta modelului de cosulet pe care il folosesti in anumite conditii cu siguranta nu vei avea rezultatele dorite. Poate nu stiai, dar rezultatele partidei depind in mare masura de modelul cosuletului pe care il folosesti, el este cel care transpotra nada la destinatie. Daca vei folosi un cosulet cu ochiuri mari atunci cand pescuiesti pe apa adanca, cu siguranta ca o parte din nada se va desface la impactul cu apa  si restul se va desface in coloana de apa.

    Pentru a avea o partida reusita trebuie sa te asiguri ca mare parte din nada ajunge pe substrat, acolo unde va fi si carligul cu momeala.

    Cu cat reusesti sa duci mai multa nada pe o suprafata cat mai mica cu atat sansele de a avea o partida reusita vor creste considerabil. In cazul unei nadiri rasfirate, patul de nada se va mari iar pestele va fi imprastiat pe o suprafata mai mare. In astfel de conditii prezentarile vor fi mult mai rare decat atunci cand reusesti sa faci un pat de nada restrans unde pestele va fi in densitate mai mare in apropierea carligului.

    Modelul cosuletului, precizia lanseurilor si mecanica nadei sunt factori importanti care vor decide reusita partidelor tale.

    Lanseurile de precizie aduc un mare aport la reusita partidei mai ales atunci cand vrei sa faci partide relativ scurte in care esti nevoit sa faci un pat de nada restans pentru a grupa un numar cat mai mare de pesti in zona carligului. Multi nu tin cont de precizia lanseurilor si astfel rezultatele lor nu sunt si nu vor fi notabile. Daca nu ai inca precizie in lanseuri, mai bine pescuieste eficient mai aproape dacat sa pescuiesti ineficient departe.

    Mecanica nadei este vitala…  inceraca sa-ti faci un obicei din a umecta nada corect.

   Umectarea corecta a nadei si sitarea nu este un moft cum cred unii, chiar este o necesitate pentru ca tu sa-ti cresti sansele de reusita. Daca nu ai citit acest articol despre prepararea nadei:

cosulet cargile preston korum quick stop

http://www.pescuitlafeeder.ro/nade-momeli-feeder/prepararea-nadei-umectarea-si-sitarea/ iti recomand sa o faci.

    Atunci cand pescuiesti pe apa adanca este foarte important sa umectezi nada foarte bine dar cu grija pentru a nu o face prea lipicioasa (colanta). Mai bine pierzi 30 de minute in plus pentru o preparare corecta a nadei decat sa pescuiesti cateva ore degeaba sau cu rezultate nesatisfacatoare.

    Odata cu adancimea apei creste si presiunea ce va actiona asupra nadei, daca nada nu este umectata suficeint de bine, exista riscul ca o mare parte sa se desfaca din cosulet inainte de a atinge substratul si astfel particulele vor fi carate de curentii de apa, marind suprafata patului de nada si rasfirand pestii pe o arie mai extinsa.

    Cred ca esti deacord cu mine ca mai  bine ai 10 pesti pe un metru patrat in zona carligului decat sa ai 10 pesti pe 10 metri patrati in zona carligului.

    Modele de cosulete pe care eu le folosesc atunci cand pescuiesc pe ape adanci sau foarte adanci.

cosulet apa adanca

cosulet cu plasa deasa, ideal pe ape cu adancimi de pana in 4 m

cosulet apa adanca

cosulet din tub pvc gaurit, ideal pentu ape adanci si mai ales pentru ape cu adancimi de peste 4 m

    Acest model de cosulet din pvc are avantajul ca nu pierde multa nada la impactul cu apa. Datorita faptului ca are putine gauri, vei avea siguranta ca o mare parte din nada va ajunge pe substrat chiar daca pescuiesti pe apa cu adancimi mari. Primul model cu plasa deasa il folosesc in cele mai multe partide, pe rauri folosesc acelasi model de cosulet cu plasa deasa dar patrat in sectiune pentru o stabilitate mai buna pe substrat.

    Daca ai ales cosuletul potrivit pentru adancimea respectiva, lansezi la punct fix cu precizie cat mai mare, ai preparat nada corect, cu siguranta ca rezultatele tale vor fi mult mai bune.

   Daca in cele descrise mai sus am omis anumite aspecte sau daca nu m-am facut destul de inteles, putem continua discutiile pe acesa tema in cadrul forumului: www.pescuitlafeeder.ro/forum

    Daca ati citit intregul articol si considerati ca a fost folositor, va sfatuiesc sa il impartasiti cu altii. Apasati butonul de share facebook sau twitter din coltul de dreapta jos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (18 votes cast)
Pescuitul la feeder pe ape adanci, 4.6 out of 5 based on 18 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

4 comments

Skip to comment form

  1. masac

    poate gasesc un pescar din Braila care ma poate ajuta in tainele feederu-lui???

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. cristi

    poate fi folosit method feeder-ul pe ape adanci sau foarte adanci ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    1. Lucian Fiat

      Da, se poate. Trebuie doar sa faci o nada colanta care sa nu se desfaca cand methodul strabate coloana de apa. Am pescuit pe Dunare si la apa de 8-9m in curent cu method de 100gr si a fost ok.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  3. jetfire

    buna,as vrea sa pescuiesc la scobar pe un baraj in apa de 8,9,chiar 10 m.cum ar trebui sa procedez si ce ar trebui sa folosesc?ma poate ajuta cineva?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>