«

»

Bazele pescuitului la method feeder

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (7 votes cast)

In filmuletul de mai jos aveti prezentate bazele pescuitului la method feeder de catre James Robbins reprezentant al firmei Shakespeare, filmulet util pentru toti cei care sunt la inceput de drum dar si celor mai experimentati dintre noi.

Pentru cei mai putin familiarizati cu limba engleza o sa incerc sa fac un rezumat al traducerii, pentru fiecare filmulet in parte.

Partea 1:

    Este prezentata simplitatea dar in acelas timp efcienta pescuitului cu method feeder la crap, caras, platica pe amenajarile piscicole, filmuletul continua cu descrierea celor doua modele de method feedere, method feeder inline folosit in Anglia mai ales pe acumularile pe care proprietarii interzic folosirea method feederului elasticat pentru a da posibilitate pestelui de a se elibera rapid in cazul ruperii liniei, urmata de descrierea forfacului si importanta lungimii acesteia care duce la autointeparea pestelui.

    Urmatorul produs este method feederul elasticat care prin constructia lui ajuta la autointeparea pestelui reducand in acelasi timp si trasaturile false.

    Betele folosite in pescuitul la method feeder sunt indicate a fi niste bete moi dar care in acelasi timp dispun de o rezerva mare de putere, actiunea lor progresiva ajutand la eliminarea degorjarilor accidentale si la ruperea forfacului, modelele mai scurte (10.6 ft) fiind folosite pentru distante scurte de pana in 40 m iar betele mai lungi (11.6 ft) pe distante mai mari pentru a castiga in precizie si acuratete. Firele folosite pentru linia principala sunt fie mono fie fluorocarbon cel din urma aducand un plus atunci cand este folosit in ape limpezi datorita fatului ca nu se vede in apa dar si pentru greutatea si rigiditatea lui lucruri care il fac sa se scufunde si sa redea trasaturile mult mai bine ca un monofilament.

    Nada este un element foarte important in pescuitul la method feeder care nu trebuie sa fie nici prea colanta dar, sa nu se desfaca in coloana de apa de aici si combinatia de nade pe care o foloseste prezentatorul.

    In finalul filmului se revine la importanta lungimii strunei care este indicat sa fie egala sau mai mica de 6 inch (~ 15 cm) grosimea ei de 0,18 mm prevenind ruperea forfacului avand in vedere distanta scurta la care se pescuieste. Ca o completare la ultimul alineat lungimea forfacului nu este indicat sa fie mai mare ca lungimea method feederului in sine pentru a preveni incalcirea monturii.

cosulet cargile preston korum quick stop

Partea 2:

Partea 2:

    Este prezentata tehnica de lansare care presupune alegerea unui punct de reper pe malul opus si introducerea liniei in clipsul mulinetei pentru o lansare cat mai precisa atat ca directie cat si ca distanta de lansare. Dupa ce s-a stopat montura in clips batul se aseaza pe suport fara a muta methodul in caz contrar nada se disperseaza pe o suprafata mult mai mare pierzandu-se efectul propriuzis al methodului, linia principala intinzandu-se usor din mulineta urmand a se astepta o trasatura ferma.

    De asemenea pastrarea nadei pe parcursul partidei de pescuit este foarte importanta riscand ca atunci cand este foarte cald nada sa se usuce iar cand ploua aceasta sa se ude nemaiavand o mecanica potrivita. Pentru a preintimpina acest neajuns este indicat folosirea unor recipiente de dimensiuni mici completand la nevoie dintr-o galeata acoperita.
Momeala de carlig este una foarte diversificata trebuind incercate cat mai multe tipuri pentru a vedea ce functioneaza cel mai bine in ziua respectiva.

    Un alt avantaj in pescuitul la method feeder apare atunci cand se foloseste o agrafa rapida cu ajutorul careia se modifica atat modelul si dimensiunea momelii precum si cea a carligului.

    Atunci cand pestele se hraneste foarte bine se pot folosi pe method doar pelete fara riscul de a satura pestii. Carligul este bine sa fie verificat periodic pentru a ne asigura ca este foarte bine ascutit lucru care se poate verifica cel mai bine cu ajutorul momelilor naturale (casteri, viermi morti).

    Un alt truc folosit pentru zilele in care pestele este mofturos este acela de a ingloba momeala de carlig in nada de pe method ori de a camufla momeala intr-o bila de nada.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (7 votes cast)
Bazele pescuitului la method feeder, 4.1 out of 5 based on 7 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

2 comments

 1. Radu

  posibil in magazin un picker mach 2 wand de la ei?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Lucian Fiat

  Salut

  Momentan un lucram cu furnizorul amintit dar este posibil ca in viitorul apropiat sa aducem si astfel de produse.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>