«

»

Noduri si monturi in pescuitul la feeder

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (12 votes cast)

    In acest material as dori sa va prezint modul in care pescarii italieni alcatuiesc anumite monturi pentru pescuitul la feeder si nu in ultimul rand modul in care leaga doua fire monofilament de dimensiuni diferite si noudul dintre un monofilament si un fir textil.

    Acestea fiind spuse va las sa vedeti materialul video, urmand sa inntervin cu o traducere si anumite completari acolo unde este cazul.

    Primul subiect care ne este prezentat in film este nodul dintre doua monofilamente de grosimi diferite si anume linia principala care este un 0,16 mm de preferat un fir dedicat pescuitului la spinning datorita gradului de elongatie redus si un shock leader de 0,22 mm – 0,25 mm care este un fir dedicat pescuitului la feeder. Scopul acestei monturi este acela de a putea lansa la distanta mai usor, de a observa trasaturile cat mai bine si nu in ultimul rand de a putea folosi cosulete grele in cazurile in care este nevoie (in special pe rau acolo unde stim cu totii ca in anumite momente datorita debitului este nevoie de cosulete grele iar cu cat diametrul firului este mai gros cu atat trebuie crescuta greutatea cosuletului, folosind un fir de 0,16 mm pe direct de exemplu ne va scadea greutatea cosuletului dar va duce si la rupera liniei astfel aparind utilitatea folosirii shock leaderului). Un alt detaliu de care trebuie sa tinem seama la construirea acestei monturi este acela de a stabili un echilibru intre linia principala si shock leader si anume cu cat este mai gros firul principal cu atat shock leaderul utilizat va fi mai gros in diametru. Astfel pentru o linie principala de 0,16 mm vom folosi un shock leader de 0,22 mm – 0,25 mm, iar pentru o linie principala mai groasa vom creste grosimea shock leaderului. Lungimea shock leaderului va fi astfel aleasa incat sa fie de doua ori lungimea batului pe care il utilizam in pescuitul din ziua respectiva.

pescuit la feeder

    Pentru aceasta legatura intre doua fire monofilament de doua diametre diferite sunt prezentate trei modele de noduri si anume nodul blood, nodul uni to uni si nodul albriht acesta din urma fiind folosit in special la legarea a doua monofilamente cu diferente foarte mari intre diametre cat si la legarea unui monofilament cu un fir textil.

    Fiecare din aceste noduri este prezentat video foarte explicit nemaifind nevoie de completari din partea mea, reusita dumneavoastra in alcatuirea lor va fi data de cat mai mult exercitiu.

    In partea a doua a filmului sunt prezentate cateva monturi, monturi des utilizate de pescarii italieni si nu numai, cele trei monturi prezentate fiind montura running rig, montura multiloop si montura paternoster. Accesoriile folosite pentru confectionarea acestor monturi sunt foarte simple si la indemana oricui acestea fiind agrafa rapida, agrafa cu vartej si opritoarele de silicon. Inainte de a ne fi prezentata confectionarea monturilor propriu-zise prezentatorul ne arata modul de efectuare al nodului opt, nod utilizat in efectuarea uneia dintre monturi precum si la atasarea unui forfag de agrafa rapida. Acestea fiind spuse protagonistul trece la efectuarea celor trei monturi, materialul video fiind foarte explicit nu mai este nevoie de adaugiri din partea mea.

    Inchei prin a va reaminti ca pentru a va reusi cat mai bine aceste noduri si monturi este nevoie de putin exercitu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (12 votes cast)
Noduri si monturi in pescuitul la feeder, 4.8 out of 5 based on 12 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

1 comment

 1. ConstantinV

  Nu am inteles cum se face primul nod. Ideea de plecare este foarte buna dar omul nostru lucreaza foarte repede si imaginile cele mai relevante sunt suprapuse. Poate cineva sa expliciteze? Multumesc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>