«

»

Pescuit la feeder cu Alan Scotthorne si Milo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

    Astazi as dori sa continuam seria materialelor care prezinta pescuitul la feeder pe ape salbatice cu un film realizat pe Canalul Bianco, un canal care este si o importanta pista de concurs in Italia avandu-i ca protagonisti pe Alan Scotthorne de cinci ori campion mondial la stationar si Emilio Colombo proprietarul brandului Milo.

    Va las sa urmariti materialul urmand ca la finalul lui sa atasez o traducere.

    Partida de pescuit are loc pe un canal cu un curent sustinut si cu o apa murdara, primul care ne descrie partida este Milo care vorbeste in mare despre frumusetea si eficienta pescuitului la feeder pe orice tip de apa si modul in care a abordat partida “copiindul” pe Alan si lansand montura in apropierea malului in aval datorita conditiilor dificile de pescuit. In continuare Alan descrie montura si nada pe care o foloseste, montura formata dintr-un carlig Kamasan B560 marimea 16, un forfac de 0,128 mm si un cosulet din plasitc (open end). Nada folosita are culoarea maro cu un grad de umezire potrivit pentru a se desface imediat ce ajunge pe substrat ca si particule folosite in nada utilizeaza rama tocata, viermi inecati, casteri si viermi vi. Filmul continua cu produsele utilizate de Milo acestea fiind porumb, viermi inecati obtinuti prin adaugarea de apa calda peste ei, viermi vi, rame, casteri obligatoriu scufundatori care se folosec in pescuitul la platica in Anglia, Italia si in restul Europei, micropelete si rame taiate (aceste rame se taie cu foarfeca doar inainte de a fi introduse in nada pentru a nu-si pierde prospetimea, ramele folosite pentru taiat vor fi alese si spalate de pamant). Urmeaza descriera nadei, un produs important in pescuitul la feeder, o nada de culoare maro udata potrivit in care se gasesc cativa viermi inecati.

preston korum soundbaits

    In film apare un nou personaj Gianmario Lombardi component al echipei Milo care prezinta trei sortimente de nada, doua de la firma Baitech, Krill si Method Mix nade pe baza de fishmeal, cea de a treia fiind o nada de la Milo, Alkimya o nada dulce pentru pescuitul platicii in canale de o culoare inchisa pentru a avea aceiasi nuanta cu cea a substratului. Toate aceste trei nade au in comun granulatia foarte fina, granulatie folosita atunci cand pestele vizat este platica.

    Reporterul ne arata cosuletele si carligele folosite de multiplul campion mondial precum si montura formata dintr-o agrafa care culiseaza pe o impletitura a firului principal de 10 cm stopata de un nod, cosuletul este un open end care odata ajuns pe substrat nu permite ca nada sa se imprastie pe o suprafata mare creand o dara de nada pe care vor veni pestii. Ca o particularitate lansarea se efectueaza fara ca firul sa fie oprit in clipsul mulinetei deoarece se pescuieste aproape de mal iar dupa ce cosuletul a atins apa se lasa fir cu mana de pe mulineta pentru o prezentare cat mai buna a monturii in apa lucru care nu este realizabil atunci cand se pescuieste clipsat.

     Materialul continua cu prezentarea catorva produse dedicate pescuitului la feeder ale firmei Milo.

    In final Alan trage concluziile acestei partide explicand ca datorita conditiilor dificile de pescuit si anume curent sustinut si culoarea apei, pescuitul cel mai eficient care se poate practica in aceste conditii este unul in apropierea malului deoarece pestii in asemenea conditii se refugiaza in mal iar modul de ai tine preocupati pe vadul nostru este acela de a introduce cat mai multa momeala vie in nada.

    Ca si o completare Alan ne spune ca modul de a prinde platica si comportamentul acestui peste este la fel peste tot.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Pescuit la feeder cu Alan Scotthorne si Milo, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

1 comment

 1. Adrian

  Lucian,a propos de Milo…In Romania nu se importa?Unele produse sunt excelente.Firele Krepton (facute la Toray), carligele Suehiro,Serie A si serie AS, etc…Nu stiu lansetele,dar nu pot fi decat bun.Am avut placerea sa folosesc la match si varga produse,si mi se par excelente.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.