«

»

Pescuit la feeder in pelicula apei

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

    In acest material as dori sa va prezint o metoda mai neobisnuita de abordare a stilului de pescuit la feeder in tara noastra dar care in alte tari este destul de des intalnita.

    Stim cu totii ca sunt multe momente in care din anumite motive pestii refuza sa se hraneasca pe substrat si urca in straturile superioare ale apei, daca pentru cei care pescuiesc la pluta chestiunea este destul de simpla putandu-se face o ajustare a adancimii plutei, in pescuitul la feeder lucrurile se complica putin. Rezolvarea problemei vine din partea englezilor dar si a italienilor care au dezvoltat o tehnica mai speciala pentru astfel de cazuri.

    In filmuletele ce urmeaza ne este prezentata aceasta tehnica:

    Dupa cum v-am obijnuit inca de la materialul precedent pentru cei mai putin familiarizati cu limba in care ne este prezentat materialul o sa fac un rezumat al traducerii si cateva completari.

    Andy Findlay un cunoscut consultant al firmei Preston Innovations incearca sa ne arate pasii spre aceasta tehnica. Pescuitul se desfasoara pe un lac privat la crap iar in filmulet ne este prezentata montura care este destul de cunoscuta dar surpriza vine de la cosuletul folosit care este un handmade(bricolaj), un simplu cosulet fara plumb la care este atasata o bucata de polistiren iar nada folosita in cosulet find alcatuita din micropelete si momeala folosita la carlig fiind pasta sau peletele. Ca si o completare, tehnica este eficienta de la sfarsitul primaverii si toata vara in perioadele cand pestii ii fac simtita prezenta in pelicula apei. Lungimea strunei fiind data de cat de jos sunt pestii fata de suprafata apei.

cosulet cargile preston korum quick stop

    Pentru cei care cred ca aceasta tehnica are aplicabilitate doar in amenajarile piscicole la crap, italienii ii gasec si alta aplicabilitate in pescuitul cleanului intre ape pe lacurile si acumularile salbatice ori chiar pe raurile cu debit mic:

    Consultantul Tubertini, Giuseppe Trani, prezinta aplicabilitatea acestei metode in lacurile salbatice, facand un pescuit la clean cu ajutorul unui cosulet flotant pentru viermi acesta nemaifiind un homemade (bricolaj) ci un produs de serie. Montura  utilizata este aproape identica ca si a englezului din filmuletul anterior dar cosuletul este unul de viermi.

    Struna folosita este una subtire 0,07mm-0,09 mm deoarece pescuitul se face intr-o apa extrem de limpede.

    In cel de-al treilea film ne reantalnim cu italianul Giuseppe Trani care de aceasta data va pescui pe o amenajare privata populata cu crap, caras si clean. Ca o noutate fata de filmul  anterior ne este prezentat si un cosulet flotant pentru nada sau seminte (canepa, porumb), seminte care obligatoriu se coleaza cu ajutorul unui lipici special dedicat cerealelor pentru a nu imprastia continutul cosuletului in timpul lanseului. Deoarece se pescuieste intre ape, lungimea strunei va fi una cu o lungime cumprina iintre  30 cm -150 cm.

    Sperand ca v-am captat atentia cu aceasta tehnica, pana data viitoare va doresc fir intins si toate cele bune!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Pescuit la feeder in pelicula apei, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

3 comments

 1. tiby

  Multumim de video si de informatii.
  Din nefericire nu o sa pescuiesc niciodata la „floating feeder” , nu ma atrage.

  Respect

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 2. Vlad

  pt cine a fost anu trecut la un concursul la feeder la cornesti si isi aduce amine cum a castigat zoli cu amur in ultimele ore aplicand practic acelasi principiu daca facea un bricolaj ca in primu film probabil era mai eficient :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. ConstantinV

  De ce a trebuit sa pierd 30 minute ca sa vad cum niste meseriasi stiu sa manevreze manivelele unor mulinete?!?!?!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.