«

»

Pescuit pe lacuri comerciale cu echipa Tubertini Italia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)

    In articolul de azi as vrea sa vorbim despre cum este abordata o partida de pescuit pe un lac comercial de catre echipa Tubertini Italia, echipa care detine titlul de campioana nationala in Italia.

    Materialul prezinta o serie de trucuri si sfaturi utile in pescuitul pe lacuri comerciale pentru noi toti.

Filmul:

    Filmul incepe cu o prezentare generala in care se vorbeste despre tehnica de pescuit la “method feeder”, tehnica care are o mare eficienta in pescuitul pe lacuri comerciale. In continuare fiind prezentat batul un 11 ft, o noutate pentru 2015, bat echipat cu o mulineta de 4000. Ca si momitor se foloseste un model diferit de obisnuitul “method feeder” si anume un “banjo feeder” motivul utilizarii lui in detrimentul “methodului” clasic se datoreaza faptului ca pescuitul are loc in anotimpul rece si este indicat sa se foloseasca o cantitate cat mai mica de nada sau pelete. In continuare sunt trecute in revista cam toate modelele de momitoare folosite la pescuitul pe ape comerciale si anume “method feeder” clasic cat si elasticat, care pot fi incarcate atat cu nada cat si cu pelete de diferite marimi. Forfacul este unul clasic pentru pescuitul la method, momeala atasandu-se la carlig cu ajutorul unei benzi de silicon.

    Nada utilizata este un mix de pelete de 2 mm si 3 mm cu aroma de halibut si betaina aratandu-se foarte explicit modul lor de pregatire. Pe langa acestea ne este prezentata si pregatirea unei nade dedicate pescuitului pe lacuri comerciale, o nada cu aroma de peste si spirulina.

pescuit la feeder

    Filmul continua cu un alt personaj care ne prezinta o altfel de abordare a pescuitului in lacuri comerciale si anume o montura cu un “pellet feeder inline” cu autointepare (exemplu montura autointepare aici: http://www.pescuitlafeeder.ro/monturi-feeder/#video2) la care este atasat un forfag din fir textil utilizat datorita faptului ca este mult mai rezistent decat un monofilament la un diametru mult mai redus evitand astfel rupturile nedorite ale forfagului. Batul folosit este un 13 ft pentru a avea un plus de precizie deoarece se face un pescuit la jumatatea lacului. Ca si nada folosita in “pellet feeder” se pot folosi atat pelete cat si vierme colat.

    Un alt protagonist, o alta abordare si anume o tehnica mai speciala despre care noi am mai vorbit intr-un alt articol si anume un pescuit cu ajutorul unui cosulet plutitor (http://www.pescuitlafeeder.ro/trucuri-si-sfaturi-din-presa-internationala/pescuit-la-feeder-in-pelicula-apei/) tehnica cu o mai buna aplicabilitate in lunile de vara, pestele fiind cautat in straturile superioare ale apei folosindu-se o nada de granulatie medie-mare pentru ca pesti sa vina pe particulele care se descarca din cosulet. Batul folosit este un 12 ft tot o noutate pentru 2015 a firmei Tubertini la fel ca si mulineta de marime 6500.

    Ultimul personaj ne prezinta o montura cu care acasta echipa a reusit sa ajunga campioana nationala in Italia si anume cosuletul se opreste intr-o impletitura din power gum, impletitura care ajuta sa pescuim la pesti de talie mare cu forfag subtire 0.09-0,11 mm dar mai are rol si de anti-tangle ajutand la evitarea incalcelilor nedorite la lansare.

    Toate aceste metode de abordare sunt eficiente in pescuitul pe lacuri comerciale; dumneavoastra va ramane sa le incercati iar in functie de perioada, apetitul pestilor, sa o folositi pe ceea care are randamentul cel mai bun in momentul in care se desfasoara partida de pescuit.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Pescuit pe lacuri comerciale cu echipa Tubertini Italia, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>