«

»

Pescuit pe rau la platica

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

    In aceasta saptamana o sa va prezint doua materiale video in care este abordata o partida de pescuit la platica pe un rau din Anglia si anume raul Yare.

    Va las sa vizionati materialul video la care dupa cum v-am obisnuit o sa atasez o traducere si cateva completari.

    In primul episod, Steve Crowe ne descrie in mod amanuntit pregatirea nadei. Nada este compusa dintr-un amestec de doua mixuri, Sonubaits Dutch Master Feeder Mix in proportie de 75% si 25% Sonubaits Silver Crush Match. Prima este o nada dedicata pescuitului la platica iar cea de-a doua este o nada folosita in special la pescuitul babustii, aceasta din urma fiind folosita in acest caz pentru a schimba la culoare nada de baza. Ca si o completare ambele nade sunt niste nade dulci cu o puternica aroma de biscuiti.

    In apa cu care este umectata nada se introduce un aditiv lichid dedicat platicii si anume Sensas Brasem. Urmeaza sitarea nadei o etapa pe care multi dintre noi o ocolim, dar care este foarte importanta pentru o mecanica optima a nadei.

    Montura descrisa este una cu autointepare, noutatea venind de la faptul ca lungimea pe care culiseaza cosuletul in bucla poate fi modificata cu ajutorul opritorului de guma in functie de apetitul pestilor pe parcursul partidei.

preston korum soundbaits

    Toate acestea fiind pregatite protagonistul incepe pescuitul atragandu-ne atentia despre cat de important este sa avem totul la indemana nada, momeli si diferite accesorii pentru eficientizarea partidei. Dupa ce si aceste mici detalii au fost puse la punct se incepe pescuitul.

    Pescuitul este facut cu un cosulet de 70g, raul curgand de la stanga la dreapta se lanseaza montura putin in partea stanga, dupa care se asteapta ca montura sa atinga substratul, fapt care se observa prin detensionarea varfului lansetei urmand ca aceasta sa fie asezata pe suport.

    Al doilea filmulet ne descrie pescuitul propriu-zis, primii pesti care isi fac aparitia fiind doua babusti. Protagonistul nefiind multumit de talia pestilor schimba momeala de carlig de la vierme la porumb, mutarea fiind castigatoare in minciog ajungand o “adevarata” platica, urmata de altele, rezultat care a venit in urma alternarii momelii de la carlig. In continuare apare un stopcadru care ne spune ca pescuitul la platica este mai productiv la apusul soarelui, exemplarele capturate avand o talie mai mare. Filmul se incheie cu rezultatul partidei de pescuit un rezultat mai mult decat satisfacator.

    Inchei cu speranta de a va fi captat din nou atentia cu aceste filmulete iar pana data viitoare va urez fir intins.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Pescuit pe rau la platica, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

.

Articole care ar putea sa te intereseze:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.